"Kada krenete da pljujete ovu zemlju, setite se da nema oluja i cunamija": Ovako je Duško Radović govorio o Beograđanima (FOTO)

22.02.2023

13:40

0

Autor: Lj. S.

U večitoj borbi protiv besmisla, izdavaja se tvorac "besmrtnih" aforizama

"Kada krenete da pljujete ovu zemlju, setite se da nema oluja i cunamija": Ovako je Duško Radović govorio o Beograđanima (FOTO)
Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

U vreme razornih zemljotresa koji potresaju veliki broj zemalja, drastično niskih i smrtonosnih temperatura i obilnih padavina, ali i globalnog zagrevanja, može se reći da su Srbija i njena prestonica zaštićeni i sačuvani od raznoraznih prirodnih nepogoda sa kojima se suočava čitav svet.

Dok se Turska i Sirija svaki dan susreću sa novim potresima i dok raste broj žrtava u ovim zemljama, građani Srbije se žale na česte promene temperature, bolove u zlogovima i loše komšije. 

Profimedia/Eren Bozkurt/Anadolu Agency
Zemljotres u Turskoj

Dok u Sjedinjenim Američkim Državama ljudi umiru od niskih temperatura i jakih oluja, Beograđani se žale na pljusak i velika "jezera" koja se stvaraju na nekim saobraćajnicama.

Da građanima Srbije često nešto fali, govori i činjenica da na društvenim mrežama možete svakodnevno, u bilo koje doba dana, videti kako se ljudi žale na stvari, koje u većini slučajeva, nisu ključne za njihovo bivstvovanje. 

U večitoj borbi protiv besmisla, izdavaja se tvorac "besmrtnih" aforizama, Duško Radović, koji je rečima uvek pogađao u sam centar. 

Ni ova njegova rečenica ne odskače od toga:   

"Kada krenete da pljujete ovu zemlju, setite se da je klima odlična, da su vetrovi blagi, da nema oluja, cunamija, tornada, aktivnih vulkana i razornih zemljotresa. Nije sušna zemlja, niste žedni. Nije neplodna, iz džepa seme da ispadne, pa će nešto da nikne. Šumovita, brdovita, ali nit' su pretežno kamenjari, nit' su džungle sa zaraznim boleštinama.

Sve fino, blago, pitomo, nežno...

To vam je od zemlje.

Muka je od ljudi." 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike