Vozači ne odustaju: I dalje pokušavaju da prevare "Oko sokolovo" (FOTO)

14.10.2020

11:30 >> 12:31

0

Vozači ne odustaju: I dalje pokušavaju da prevare "Oko sokolovo" (FOTO)
Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Maštovitost vozača nikada nije u manjku kada pokušavaju da prevare novi sistema kontrole i naplate nepropisno parkiranih vozila – “Oko sokolovo”.

Na beogradskim ulicama u proteklih mesec dana moguće je videti razne načine sakrivanja registarskih oznaka – prelepljivanje tablica, stavljanje krpa ili hartija, ili čak skidanje tablica, a sve to u cilju kako bi izbegli novčanu kaznu.

– Vidiš li kroz ‘artiju, “Oko sokolovo” – napisao je jedan tviteraš na ovoj društvenoj mreži.

Podsetimo, od 21. septembra, “Oko sokolovo” kontroliše nepropisno i propisno parkiranje vozila u ukupno 242 beogradske ulice.

Komunalna milicija je proširila područje kontrole za još 121 ulicu, odnosno saobraćajno najkritičnije ulice u centru grada, na opštinama Stari grad, Vračar, Savski venac, Palilula, ali i na Novom Beogradu i u Zemunu.

Kontrola je proširena na ulice donjeg Dorćola, Profesorske kolonije, Neimara i Čubure, a obuhvaćene su i ulice u naselju Beograd na vodi i okolini.

Od početka avgusta, kada je uveden novi sistem „Oko sokolovo“, Grad Beograd neprestano radi na njegovom unapređenju. U planu je da, osim Komunalne milicije i „Parking servisa“ , sistem obuhvati i delokrug rada drugih komunalnih preduzeća i doprinese rešavanju problema poput udarnih rupa, neleganih bašti i nelegalno zauzetih javnih površina, ali i drugih komunalnih problema na ulicama Beograda.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike