Kontrolisano 50 autobusa, a napisano već 15 kazni za nenošenje maske

06.10.2020

09:14 >> 09:52

0

Kontrolisano 50 autobusa, a napisano već 15 kazni za nenošenje maske
Copyright Foto 24sedam/Katarina Mihajlović

Pripadnici policije, Komunalne milicije i Sanitarne inspekcije juče su zajednički prekontrolisali oko 50 vozila, prilikom čega je napisano 15 prijava, saopštio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostujući u jutarnjem programu Studija B.

– Kontrolisano je oko 50 vozila, napisano je 15 prijava, od čega pet prevoznicima i pet odgovornim licima u tim preduzećima, jer njihovi vozači nisu nosili maske, a pet građanima koji su se bez maske našli u javnom prevozu. Vozači upozoravaju svakog ko bez maske uđe u javni prevoz, a i na vratima je postavljeno upozorenje da se bez maske ne može ući u vozilo – istakao je Vesić.

U gradskom prevozu retki su putnici koji ne nose zaštitnu masku.

Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Masku nose pretežno stariji, dok nekolicina, mahom mlađih ljudi, nema nikakvu zaštitu. Ipak, takvi slučajevi su, bar tamo gde su proveravali reporteri 24sedam, bili zaista retki – gotovo da su se mogli prebrojati na prste jedne ruke.

Podsetimo, za nepoštovanje odluke o obaveznom nošenju zaštitne maske u vozilima javnog gradskog prevoza predviđena je kazna od 5.000 dinara. Sprovođenje ove odluke kontrolisaće Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja, uz asistenciju komunalne inspekcije, koja će svakodnevno biti na terenu, najavili su nadležni.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike