Kontrola još osam toplana, do petka završetak funkcionalnih proba

14.10.2020

13:40 >> 12:28

0

Autor: Jovana Vrećo

U toku su završne pripreme pred grejnu sezonu, koja zvanično počinje 15. oktobra

Kontrola još osam toplana, do petka završetak funkcionalnih proba
Copyright Pixabay/USA-Reiseblogger

JKP “Beogradske elektrane” u narednim danima nastaviće sa funkcionalnim probama.

Do petka bi na red trebalo da dođu i stanovi korisnika toplotne energije iz još osam toplana, a sve u okviru završnih prirema pred grejnu sezonu koja počinje zvanično 15. oktobra. Uz to, biće proveravan i rad kotlarnica.

Prema rasporedu sa sajta preduzeća, danas će biti proveravan rad toplana “Novi Beograd” i “Medaković”. Za sutra su planirani “Cerak” i “Zemun”, dok će u četvrtak biti provereni “Banovo brdo” i Mladenovac. Proba u toplanama “Voždovac” i “Višnjička banja” zakazana je za petak.

Promene za grejnu sezonu

Odluka o snabdevanju toplotnom energijom promenjena je prošle godine. Time je omogućeno da radijatori u beogradskim domovima budu topli već od prvog dana oktobra, ukoliko prosečna dnevna temperatura ne pređe 12. podelak. Takođe, zahvaljujući izmenjenoj odluci, grejna sezona može biti duža i da traje čak do 3. maja, ako vremenski uslovi to zatraže.

Iz ovog ovog preduzeća naglašavaju da funkcionalne probe ne podrazumevaju isporuku toplotne energije potrošačima. Reč je o proveri rada sistema u hladnom – dinamičkom režimu, a ne u režimu zagrevanja stambenog i poslovnog prostora.

– Osim provere rada energetskih objekata, toplana i kotlarnica, uporedo se kontroliše funkcionalnost toplovodne mreže, predajnih stanica i po potrebi, pojedinih grejnih instalacija – napominju u “Beoelektranama”.

Korisnici sistema daljinskog grejanja treba da obrate pažnju na ispravnost svojih unutrašnjih instalacija. Ukoliko primete curenje vode, kvar prijavljuju Dispečerskom centru na broj 011/2093-100.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike