Zakazana sednica Skupštine grada Beograda: Odbornici zasedaju u ponedeljak

21.12.2022 | 09:24

Sednica će biti održana u zgradi Narodne skupštine Republike Srbije, ulaz iz Ulice kralja Milana 14

Copyright 24sedam

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za ponedeljak, 26. decembar, sednicu Skupštine grada koja će biti održana u zgradi Narodne skupštine Republike Srbije, ulaz iz Ulice kralja Milana 14.

Na dnevnom redu je Predlog odluke o utvrđivanju obima sredstava za vršenje poslova Grada i gradskih opština i određivanju prihoda koji pripadaju Gradu, odnosno gradskim opštinama u 2023. godini, kao i Predlog odluke o budžetu Grada Beograda za 2023. godinu.

Pred odbornicima je i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na odluku o raspodeli neto dobiti iz 2021. godine gradskih javnih preduzeća, zatim Predlog rešenja o davanju saglasnosti na program poslovanja za 2023. godinu, Predlog odluke o izmeni Odluke o lokalnim komunalnim taksama za teritoriju grada Beograda, Predlog odluke o izmeni Odluke o naknadama za korišćenje javnih površina za teritoriju grada Beograda, kao i Predlog cenovnika usluga organizacionih jedinica Gradske uprave Grada Beograda.

Tanjug/Miloš Milivojević
 

Na dnevnom redu je i Predlog zaključka o obavezi pribavljanja prethodnog odobrenja Sekretarijata za finansije Gradske uprave Grada Beograda za pokretanje postupaka javnih nabavki radi zaključenja ugovora o javnoj nabavci dobara, usluga i radova, te zaključenja okvirnog sporazuma, kao i Predlog odluke o izmeni Odluke o utvrđivanju zakupnina za poslovni prostor na kome je nosilac prava javne svojine Grad Beograd, odnosno na kome Grad Beograd ima posebna svojinska ovlašćenja. 

Takođe, na dnevnom redu je Predlog odluke o dodeli naziva ulice sa imenom Zorana Žunkovića na Savskom vencu, Predlog odluke o podizanju spomenika dr Agostinu Netu i Predlog odluke o prenosu osnivačkih prava Grada Beograda nad Muzejom afričke umetnosti. 

Pred odbornicima je i Predlog akcionog plana za sprovođenje strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja na teritoriji grada Beograda za period od 2022. do 2024. godine, utvrđivanje Predloga odluke o izmenama i dopunama Odluke o pravima i uslugama socijalne zaštite, Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o komunalnom redu, Predlog odluke o upravljanju parkovima i obezbeđivanju uslova za njihovo uređenje, upotrebu, unapređenje i zaštitu na području Voždovca, Vračara, Zvezdare, Zemuna, Novog Beograda, Palilule, Rakovice, Savskog venca, Starog grada i Čukarice.

Odbornici će raspravljati i o Predlogu odluke o izmenama i dopunama Odluke o taksi prevozu, Predlogu odluke o sufinansiranju programa od javnog interesa iz oblasti promocije preduzetništva i zapošljavanja na teritoriji grada Beograda, Predlogu odluke o izmenama Odluke o načinu, uslovima i kriterijumima za izbor korisnika sredstava u okviru mera i aktivnosti za podršku razvoja inovativnih delatnosti, Predlogu odluke o izmenama Odluke o načinu, kriterijumima i merilima za izbor programa i projekata u turizmu koji se sufinansiraju iz budžeta Grada Beograda, kao i Predlogu odluke o izmenama Odluke o načinu, uslovima i kriterijumima za dodelu bespovratnih finansijskih sredstava za podršku razvoju preduzetništva.

Bonus video

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: Beoinfo