Banjička šuma u polumraku, građani strahuju od pljački

07.10.2020

17:00 >> 10:41

0

Ulično osvetljenje u Bajfordovoj šumi višegodišnji je problem

Banjička šuma u polumraku, građani strahuju od pljački
Copyright Pixabay

Ulično osvetljenje u Bajfordovoj šumi, na Banjici, višegodišnji je problem, a mnogi stanari ovog dela prestonice žale se na povećan broj pljački, jer u određenim delovima svetiljke ne rade.

– Od GSP stanice Mosorska prva bandera sa osvetljenem kroz Banjičku šumu izgleda ovako. Prijavljeno pre dve godine. U tom delu je bilo gomila pljački i mnogi sad i ne ulaze zbog mraka u večernjim satima. Rešite ovo – napisao je tviteraš na ovoj društvenoj mreži.

Iz JKP “Javno osvetljenje” kažu da je u Banjičkoj šumi utvrđeno da ne radi samo jedna svetiljka, kao i da će ista biti popravljena u najkraćem roku.

Što se tiče drugih najposećenijih izletišta, kao što je Ada Ciganlija, iz ovog preduzeća kažu da je veći deo biciklističke staze na Savskom jezeru osvetljen, dok je pešački deo u potpunosti pokriven uličnim lampama.

– Pored Ade Ciganlije, staze i ulice u Zvezdarskoj šumi takođe su osvetljene i nismo imali zahteva za dodatnim osvetljenjem – navode u “Javnom osvetljenju” za 24sedam.

Pixabay

Takođe, ukoliko u određenim delovima šuma, pešačkih ili biciklističkih staza postoji potreba za većim brojem uličnih lampi, njihovo postavljanje se izvršava po proceduri utvrđenoj između nadležnog Sekretarijata za energetiku i JKP “Javno osvetljenje”.

– Građani i institucije podnose zahteve za poboljšanje javnog osvetljenja Sekretarijatu za energetiku, a JKP “Javno osvetljenje” po dobijenom zahtevu obavlja snimanje lokacije, izradu projekata i slanje istih Sekretarijatu za energetiku. Po dobijanju saglasnosti na projekte od strane Sekretarijata za energetiku ,“Javno osvetljenje” planira i realizuje ih – dodaju iz ovog preduzeća.

Kvarove na mreži javnog osvetljenja građani mogu prijaviti na broj telefona JKP “Javno osvetljenje”: 011/4405-100 i 069/202-4000.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike