U Mitrovcu na Tari dva nova bojlera od po 5.000 litara

14.10.2020

11:31 >> 11:56

0

Autor: V. S. P.

U Mitrovcu na Tari dva nova bojlera od po 5.000 litara
Copyright Profimedia

Posle više od 40 godina od postavljanja sistema za snabdevanje toplom vodom u objektu „Mitrovac na Tari”, kojim upravlja Centar dečjih letovališta (CDL), u ovom popularnom dečjem odmaralištu zamenjeni su dotrajali bojleri i osigurano nesmetano snabdevanje toplom vodom svih sedam paviljona koje koriste deca, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

– Kupovinu dva bojlera kapaciteta po 5.000 litara finansirao je Sekretarijat i ovo je nastavak ulaganja u objekte CDL-a u kojima je do sada organizovano boravilo više od dva miliona dece iz cele Srbije. Ovaj objekat više neće imati problema sa nedostatkom tople vode – rekao je Gak.

On je podsetio i da je početkom godine kompletno renoviran Centralni paviljon na Tari, te da je u protekle dve godine u svih šest objekata CDL-a uloženo više od 100 miliona dinara.

Slavko Gak Printscreen/YouTube RTV Mag

– Imamo velike planove za dalji razvoj CDL-a, a deo smo već realizovali renoviranjem nekoliko paviljona – rekao je Gak.

Tanja Santrač, direktorka CDL-a, rekla je da je vrednost novih bojlera 5,3 miliona dinara, te da od 1979. godine, kada su i instalirani stari bojleri, nije ulagano u njihovo održavanje.

– Ova investicija nam je bila neophodna jer smo u poslednjih nekoliko godina imali problema sa snabdevanjem toplom vodom zbog dotrajalosti starih bojlera, a ovo je objekat u kome najčešće borave deca, pa je time značaj i veći – rekla je Santračeva.

Ona je istakla da su višemilionska ulaganja CDL-u donela preporod i da je dobit u 2019. godini bila četiri puta veća u odnosu na 2018. godinu, budući da je CDL ostvario profit od 13,6 miliona dinara.

– Povećani su i prihodi, povećana je popunjenost kapaciteta za 15 odsto u prošloj godini, a uz to su racionalizacijom poslovanja smanjeni rashodi. U ovoj godini trendove diktira epidemija virusa korona, ali su ovo dugoročna ulaganja koja će pomoći da lakše prevaziđemo ekonomske posledice pandemije – zaključila je Santračeva.

Centar dečjih letovališta u svom sastavu ima šest dečjih odmarališta – „Mitrovac” na Tari, „Bukulja” u Aranđelovcu, „Rudnik” na Rudniku, „Stanišinci” na Goču, te odmarališta „Stevan Filipović” na Divčibarama i „Šuplja stena” na Avali.

Kapacitet objekata CDL-a je oko 1.500 mesta ukupno, a njihova najveća prednost je što su namenjeni organizovanom boravku dece, te su pre svega pogodni za porodice sa decom koje žele da odmor provedu u prirodi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike