Za sada nije u planu pooštravanje mera u Beogradu: Od svih nas zavisi kakav će biti treći talas

14.10.2020

10:02 >> 12:02

0

Autor: M. I.

Vesić je dodao da zajedničke patrole sanitarne i komunalne milicije kontrolišu ugostiteljske objekte

Za sada nije u planu pooštravanje mera u Beogradu: Od svih nas zavisi kakav će biti treći talas
Copyright Foto 24sedam/Katarina Mihajlović

Prema rečima zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, za sada nije u planu pooštravanje mera u glavnom gradu. On je naveo da je dovoljno da se poštuju već propisane mere.

– To znači da u javnom prevozu i u zatvorenim prostorima obavezno nosimo masku. Masku nosimo da bismo štitili sebe, ali i druge, u suprotnom desiće nam se ono što se već dešava u Evropi. Videli ste koliko zaraženih ima u Nemačkoj, vidite šta se dešava u zemljama u okruženju – rekao je Vesić za TV Prva.

On je podsetio da se u prethodna tri dana broj zaraženih povećava i da to znači da je reč o početku trećeg talasa epidemije, te da samo od svih zavisi kakav će taj talas biti i da li će se ponoviti situacija iz jula kada su bolnice bile pune pacijenata.

Vesić je dodao da zajedničke patrole sanitarne i komunalne milicije kontrolišu ugostiteljske objekte i velika većina njih poštuje radno vreme do 23 časa. Ako se ne mere ne poštuju, sledi opomena, a onda i kazna, kaže Vesić.

– Nažalost, ima splavova koji organuzuju žurke, čak i u vreme koje je propisano i na tim žurkama se ne poštuju mere. Moja molba je da razmisle da li treba da zbog svoje zarade izlažu decu zarazi i da posle ta deca zaraze svoje roditelje – rekao je Vesić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike