Kada ćemo imati tople radijatore

11.10.2020

07:09 >> 14:14

0

Do juče provereno funkcionisanje 14 toplana i 22 kotlarnice, pa će više od 300.000 stanova od starta grejne sezone biti topli

Kada ćemo imati tople radijatore
Copyright Printscreen/YouTube/TermaGroup

Još četiri dana ostala su do zvaničnog početka grejne sezone, a iz JKP “Beogradske elektrane” poručuju da je sistem apsolutno spreman za start.

Sudeći prema prognozama meteorologa, neće biti potrebe za ranije pokretanje toplana, što je moguće ukoliko prosečna dnevna temperatura tokom tri dana bude niža od 12 stepeni celzijusovih, pa će radijatori u domovima Beograđana koji su priključeni na daljinski sistem grejanja, najverovatnije, biti topli od četvrtka, 15. oktobra, u šest sati ujutro.

Funkcionalne probe sistema završene su juče. Od početka oktobra provereno je funkcionisanje 14 toplana i 22 kotlarnice.

Osim njih, proverena je i funkcionalnost toplovodne mreže, toplotnih predajnih stanica, a po potrebi i pojedinih grejnih instalacija, kako bi se proizvodna i distributivna postrojenja što bolje pripremila za grejnu sezonu.

Foto: 24sedam/ Goran Sivački

– Sistem daljinskog grejanja Beograda u potpunosti je spreman za predstojeću grejnu sezonu, što znači da će više od 300.000 domaćinstava u prestonici imati stabilno i pouzdano snabdevanje toplotnom energijom tokom čitave grejne sezone – saopštile su ovih dana “Beogradske elektrane”.

JKP “Beogradske elektrane” su jedan od najvećih sistema za snabdevanje potrošača toplotnom energijom u Evropi, koju čine 36 toplotnih izvora, zatim oko 1.600 kilometara toplovodne mreže (sa povratnim vodovima), kao i više od 9.000 toplotnih predajnih stanica.

U sklopu priprema za novu grejnu sezonu, ugovoreno je snabdevanje toplotnih izvora prirodnim gasom, koji je primarni energent i koji čini 96 odsto ukupne potrošnje, a nabavljeni su i svi ostali neophodni energenti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike