„Beogradske elektrane“ zbog viših temperatura prekinule grejanje, evo kada će opet biti topli radijatori

14.10.2020

11:26 >> 11:57

0

Autor: Jovana Vrećo

„Beogradske elektrane“ zbog viših temperatura prekinule grejanje, evo kada će opet biti topli radijatori
Copyright Profimedia

Isporuka toplotne energije će danas posle 13 sati biti prekinuta, jer, prema poslednjim merenjima, temperature spoljašnjeg vazduha u Beogradu iznose između 16 i 17 stepeni celzijusa, saopšteno je iz JKP „Beogradske elektrane”.

Sve toplotne predajne stanice, kojih u sistemu daljinskog grejanja ima više od devet hiljada, automatizovane su, imaju senzore na spoljašnjoj strani objekta i mere temperaturu vazduha u njegovom okruženju, prenosi Beoinfo.

U skladu sa Odlukom o snabdevanju, kada su spoljašnje temperature vazduha više od 15 stepeni celzijusa, automatski ventil u predajnoj stanici zatvara protok toplotne energije kroz objekat.

Profimedia

S obzirom na to da objekti tada ne preuzimaju toplotnu energiju, ne postoje uslovi za proizvodnju i distribuciju toplotne energije potrošačima.

Svi proizvodni i distributivni kapaciteti „Beogradskih elektrana” će sutra, kada i zvanično počinje grejna sezona, biti u funkciji isporuke toplotne energije korisnicima sistema daljinskog grejanja.

Podsetimo, grejna sezona startovala je juče u Beogradu, a kao što smo i pisali,  sa njom i uobičajeni problemi u sistemu kojim se greje više od 300.000 stanova. Našoj redakciji žalili su se mnogi sugrađani, iz različitih delova Beograda, pa tako grejanje nisu imali stanari Banjice, ali i u delu oko Železničke stanice – Balkanska ulica i Ulica Gavrila Principa.

Takođe, grejanje juče nisu imali ni stanari Ulice admirala Geprata, ali krivac nisu bile „Beogradske elektrane”, već je pukao kotao.

„Vrela voda se juče po podne izlivala u donjem delu Balkanske ulice”, rekli su potrošači ove ulice.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike