„Beogradske elektrane“ zbog viših temperatura prekinule grejanje, evo kada će opet biti topli radijatori

14.10.2020 | 11:26 >> 11:57

Autor: Jovana Vrećo

Copyright Profimedia

Isporuka toplotne energije će danas posle 13 sati biti prekinuta, jer, prema poslednjim merenjima, temperature spoljašnjeg vazduha u Beogradu iznose između 16 i 17 stepeni celzijusa, saopšteno je iz JKP „Beogradske elektrane”.

Sve toplotne predajne stanice, kojih u sistemu daljinskog grejanja ima više od devet hiljada, automatizovane su, imaju senzore na spoljašnjoj strani objekta i mere temperaturu vazduha u njegovom okruženju, prenosi Beoinfo.

U skladu sa Odlukom o snabdevanju, kada su spoljašnje temperature vazduha više od 15 stepeni celzijusa, automatski ventil u predajnoj stanici zatvara protok toplotne energije kroz objekat.

Copyright Profimedia

S obzirom na to da objekti tada ne preuzimaju toplotnu energiju, ne postoje uslovi za proizvodnju i distribuciju toplotne energije potrošačima.

Svi proizvodni i distributivni kapaciteti „Beogradskih elektrana” će sutra, kada i zvanično počinje grejna sezona, biti u funkciji isporuke toplotne energije korisnicima sistema daljinskog grejanja.

Podsetimo, grejna sezona startovala je juče u Beogradu, a kao što smo i pisali,  sa njom i uobičajeni problemi u sistemu kojim se greje više od 300.000 stanova. Našoj redakciji žalili su se mnogi sugrađani, iz različitih delova Beograda, pa tako grejanje nisu imali stanari Banjice, ali i u delu oko Železničke stanice – Balkanska ulica i Ulica Gavrila Principa.

Takođe, grejanje juče nisu imali ni stanari Ulice admirala Geprata, ali krivac nisu bile „Beogradske elektrane”, već je pukao kotao.

„Vrela voda se juče po podne izlivala u donjem delu Balkanske ulice”, rekli su potrošači ove ulice.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam