Zoniranje u Zemunu: Stanari Karađorđeve dobiće još obeleženih parking mesta

17.10.2020

08:58 >> 14:04

0

Zoniranje u Zemunu: Stanari Karađorđeve dobiće još obeleženih parking mesta
Copyright Printscreen/Google Maps

Stanari Karađorđeve ulice u Zemunu, kako je 24sedam već pisao, u poslednje dve nedelje dobili su veliki broj kazni zbog nepropisnog parkiranja na levoj, neparnoj strani ove ulice, koja za razliku od desne, nije zonirana.

Kako kažu iz Sekretarijata za saobraćaj, stanari će dobiti određen broj novih zoniranih mesta na levoj strani ulice, ali čini se da to neće rešiti problem, budući da će ih biti ukinuto više od sto.

– Dali smo nalog JKP Beograd put da (usled nedavne izmene standarda za parkiranje) razmotri mogućnost obeležavanja dodatnih parking-mesta na lokaciji u Karađorđevoj. Očekuje se obeležavanje određenog broja parking-mesta uz uvođenje zonskog sistema parkiranja. Dodatna obaveštenja da na trotoaru koji nije obeležen saobraćajnom signalizacijom nije dozvoljeno parkiranje nisu potrebna. Prema članu 66, tačka 13 Zakona, vozač ne sme da zaustavi ili parkira vozilo na trotoaru, osim ako je to dozvoljeno (regulisano) saobraćajnom signalizacijom i ako na trotoaru, kada je vozilo parkirano, ostane slobodan prolaz za pešake širine najmanje 1,6 metara, koji ne sme biti uz ivicu kolovoza –  rekli su za Novosti iz Sekretarijata za saobraćaj.

Stanari stambenih zajednica Karađorđeve ulice 1 – 21 poslali su zahtev nadležnima u Skupštini grada, u kojem traže uvođenje zonskog sistema JKP „Parking servisa“, uklanjanje velikog broja automobila neregistrovanih duže od šest meseci, prestanak sankcionisanja parkiranja na neparnoj strani ulica Stevana Markovića i Karađorđeva i parnoj strani Avijatičarskog trga, kao i oslobađanje obeleženih parking mesta u plavoj zoni zauzetih od strane nelegalnih letnjih bašti i žardinjera.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike