Žitelji Batajnice i Kaluđerice dobijaju novo groblje, radovi uskoro počinju

19.10.2020

13:45 >> 13:46

0

Žitelji Batajnice i Kaluđerice dobijaju novo groblje, radovi uskoro počinju
Copyright Pixabay/Ilustracija

U naselju Batajnica će nakon šest godina biti izgrađeno novo groblje koje će se nalaziti u neposrednoj blizini izlaza na auto-put, a izrada urbanističkog projekta je u toku.

– Do kraja ove godine biće pokrenuta javna nabavka za izradu prve faze tehničke dokumentacije, a po njenom završetku i pribavljanju građevinske dozvole planiraće se sredstva za izgradnju. Planirano je da osim mesta za sahranjivanje budu izgrađene i pristupne saobraćajnice, parking za posetioce kao i objekti koji će se naći u funkciji groblja – rekli su za “Novosti” nadležni iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju.

Radovi na izgradnji samog kompleksa počeće sledeće godine, a sve do tada, građani Batajnice su i dalje će biti prinuđeni da svoje najmilije sahranjuju na gradskih grobljima koja su udaljena i po 20 kilometara od ovog zemunskog naselja.

Pored Batajnice, novo groblje će dobiti i Kaluđerica, a projektom je predviđena izgradnja saobraćajnice kojom će se prilaziti do groblja, kao i parkinga u okviru budućeg kompleksa za nešto više od 100 vozila.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike