Kamioni sa gradilišta na Voždovcu rasipali blato po ulici: Opština reagovala, saobraćajnica ekspresno očišćena (FOTO/VIDEO)

23.08.2022

16:11

0

Autor: 24sedam

Ovde se vidi simbioza, odnosno korelacija između institucija i građana - rekao je za 24sedam Marko Mladenović iz Udruženja građana "Moje naselje"

Kamioni sa gradilišta na Voždovcu rasipali blato po ulici: Opština reagovala, saobraćajnica ekspresno očišćena (FOTO/VIDEO)
viber_image_2022-08-23_17-12-31-724 - Copyright Privatna arhiva/Marko Mladenović

Vozači koji su danas prolazili voždovačkom ulicom Save Maškovića morali su da budu izuzetno oprezni, jer je čitava ulica bila prekrivena blatom.

Naime, kako je za 24sedam istakao Marko Mladenović iz Udruženja građana "Moje naselje", kamioni su jutros sa jednog obližnjeg gradilišta stotinama metara raznosili blato po ovoj saobraćajnici, sve do Crnotravske ulice.

- To smo okačili na društvene mreže, kontaktirali smo predsednicu opštine Voždovac i pomoćnika gradonačelnika Aleksandra Savića. Oni su poslali inspekciju, a potom su došle ekipe "Gradske čistoće" da očiste ulicu, a sve što su uradili i oprali fakturisaće nesavesnim investitorima koji su mislili da mogu sa ovakvim ponašanjem da se provuku po kišovitom vremenu - rekao je Mladenović.

Privatna arhiva/Marko Mladenović
 

Predsednica opštine Ivana Tomić Ilić je nakon prijave građana brzo reagovala i naložila inspekciji da proveri stanje na terenu.

Nakon njene reakcije, ulica je oprana, a nesavesnim investitorima iz čijih kamiona je ispadalo blato je napisana kazna.

Privatna arhiva/Marko Mladenović
 

- Ovde se vidi simbioza, odnosno korelacija između institucija i građana, koja bi bila idealna da uvek funkcioniše i u svakom mestu, jel samo bi tako savesni građani mogli da reaguju, a institucije da rade svoj posao i da imamo lepši i čistiji grad - zaključio je Mladenović za 24sedam.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike