Septembar u znaku dobre hrane, vina i karnevala: Uskoro počinje 4. Good Food & Wine Festival u Beogradu

22.08.2022

09:06

0

Program festivala čini nekoliko događaja, pa će tako 19. septembra od 12 sati biti održan Karneval "Srbija"

Septembar u znaku dobre hrane, vina i karnevala: Uskoro počinje 4. Good Food & Wine Festival u Beogradu
Vino 2 - Copyright Pixabay

Četvrti po redu Good Food & Wine Festival, privredno–turistička manifestacija koja okuplja proizvođače tradicionalne hrane i vina, ali i drugih autentičnih proizvoda iz Srbije i regiona, biće održan od 19. do 24. septembra u Beogradu

Festval se i ove godine održava se pod pokroviteljstvom Grada Beograda, Sekretarijata za privredu i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. 

Good food & Wine festival je dobitnik prestižnog priznanja "Zvezde Beograda" za 2021. godinu kao jedna od najboljih manifestacija koju je u toj godini podržao Grad i zbog toga će slogan ovogodišnjem festivala biti "Zvezda Beograda".

24sedam/Goran Sivački
 

Manifestacija ima za cilj promociju Beograda kao najprestižnije siti brejk destinacije u regionu i šire, kao i sveukupne turističke privrede Srbije kroz prezentaciju domaće tradicionalne hrane, vina, zanatstva i drugih delatnosti. 

Program festivala čini nekoliko događaja, pa će tako 19. septembra od 12 sati biti održan Karneval "Srbija" čiji je cilj promocija naše zemlje i svih njenih raskošnih potencijala.  

Povorka se prethodnih godina kretala od Palata Albanija, duž Knez Mihailove ulice, sve do Kalemegdana. Ove godine interesovanja za učešće u Karnevalu "Srbija" je ogromno i u povorci se očekuje između 500 i 1.000 učesnika. 

Profimedia
 

Centralni događaj u okviru Good food & Wine festivala, kao i prethodnih godina, biće Sajam tradicionalne hrane i vina koji će se održati 24. septembra na Sava Promenadi od 14 do 23 sati.  

Prošle godine, na sajmu je bilo 80 izlagača, a ove godine se očekuje trocifren broj učesnika iz Srbije i regiona. 

Najboljim izlagačima i proizvođačima biće dodeljene plakete Good Food & Wine festivala, a najsrećnijim posetiocima vredne nagrade u okviru tombole koja će biti organizovama od 18 sati na Sava Promenadi. 

Posetiocima će biti podeljeno 10.000 poklona različitih kompanija i sponzora događaja.
Veče je rezervisano za bogat tročasnovni kulturno – umetnički program u kojem će učestovati tamburaši, pevači i folklorni ansambli.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike