Marija je rodila četvorke u aprilu, a ovog meseca su stigle kući! "Naš dan je kao na traci, samo za pelene i dohranu 90.000 dinara"

16.08.2022

06:36

0

Na slikama sve deluje idilično, a u stvarnosti je haotično

Marija je rodila četvorke u aprilu, a ovog meseca su stigle kući! "Naš dan je kao na traci, samo za pelene i dohranu 90.000 dinara"
Porodica Gaćeša - Copyright Foto: RTS/Printscreen

Iris, Inda, Irina i Ina su kod kuće sa mamom, tatom i dvoipogodišnjom sestrom Iskrom. Sada su obaveze u porodici Gaćeša četiri puta veće. Dan je kažu kao na traci, jer svakoj bebi treba posvetiti pažnju. Nisu odmorni, ali trude se da ne razmišljaju o umoru. Dnevno potroše po dva pakovanja pelena i dve kutije hrane, što mesečno košta oko 90.000 dinara, a potrebno im je još mnogo novca.

Foto: RTS/Printscreen
 

Rođene su u aprilu a u avgustu su stigle kući. Dva kreveca, a njih četiri. Za svaku i kolica, flašica, dvostruko više cucli. Pelena unedogled. I jedna beležnica, bez koje se ne može. U njoj piše kada je koja beba ručala, kada je presvučena i okupana.

Na slikama sve deluje idilično, a u stvarnosti je haotično. Dan kao na traci, jer svakoj bebi treba posvetiti pažnju.

Majka četvorki Marija Gaćeša kaže da je Ina najsitija, dok Inda ima obraščiće kao hrčak i drugačiji oblik glave i ten.

- Iris je isto sitna, al je bleđe puti i prava je mala damica, dok je Irina najglasnija i uvek gladna, tako da se razlikuju - dodaje Marija.

Samo za pelene 90.000 dinara 

Sada su obaveze četiri puta veće. Grad Beograd im je odobrio mesečnu pomoć za peto dete, pa ukupno dobijaju 60.000 dinara. Ipak, dnevno potroše po dva pakovanja pelena i dve kutije hrane, što mesečno košta oko 90.000 dinara.

- Ne uključujem terapiju koju piju, koju mi moramo da kupujemo, sitnice i potrepštine koje idu, kapi za grčeve, vitamine. Ne uključujem garderobu, tako da nam je potrebno mnogo novca - ističe majka.

Gaćeše imaju i petu ćerku, dvoipogodišnju Iskru, koja je spavala dok je ekipa RTS-a snimala. Sada kada je kuća puna, počinje borba za prvo mezimče.

Na pitanje – ima li tata mezimicu, Đorđe srećno potvrđuje: "Pa sve četiri, odnosno svih pet u stvari".

Nisu odmorni, ali trude se da ne razmišljaju o umoru. Nisu očekivali ni da postanu roditelji prvih četvorki rođenih prirodnim putem kod nas.

Čekali su mesecima da bebe iz Instituta za neonatologiju stignu u svoju sobu. I san im se ostvario. Nije im tesno u kući u Krnjači, iako dele i krevete i krevece. Ima ih sedmoro, a dve prosečne plate.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike