"Eko" Deda Mraz uručio mališanima paketiće: Igračke dobili blizanci (7) koji su pomagali "Gradskoj čistoći"

24.12.2020

12:11

0

Srđan i Mladen sve što koriste u kući, a može da se reciklira, odvajaju i donose u reciklažne kontejnere

"Eko" Deda Mraz uručio mališanima paketiće: Igračke dobili blizanci (7) koji su pomagali "Gradskoj čistoći"
Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

Sedmogodišnji blizanci sa Dorćola Srđan i Mladen Cvijić koji zajedno sa roditeljima recikliraju otpad, danas su od “Gradske čistoće” dobili novogodišnje paketiće sa slatkišima i igračkama, koje je im je uručio “ekološki” Deda Mraz, za doprinos čistoći grada.

Direktor JKP “Gradska čistoća” Marko Popadić rekao je za Tanjug da je od radnika tog preduzeća koji održavaju taj deo Dorćola saznao za porodicu Cvijić koja sa decom često reciklira otpad.

– Rešili smo da upoznamo porodicu i da mališane nagradimo vrednim pokolnima – rekao je Popadić i dodao da oni treba da nam budu primer koliko je reciklaža značajna.

Tanjug/Dragan Kujundžić

Srđan i Mladen, koji imaju sedam i po godina, sve što koriste u kući, a može da se reciklira, odvajaju i donose u reciklažne kontejnere.

– Počeli smo da recikiliramo pre 15 godina kad su postavljena prva reciklažna ostrva u kraju, a to je bilo na 25. maju i kod Kule Nebojša – priseća se majka mališana Lana Cvijić, i dodaje su najpre otpad odvijali u kućnim uslovima koji su odvozili na 25. maj.

Sada je to drugačije, kaže, jer je, u međuvremenu, “Gradska čistoća” napravila akciju sa zelenim-eko kesama u koju spakuju sav otpad koji je za recilkažu, spuste ga pored kontejnera, a radnici “Čistiće” ga potom odnesu.

Tanjug/Dragan Kujundžić

– Reciklaža je važna i treba svi to da radimo, da sačuvamo planetu – poručila je Ilić.

Popadić je istakao da je na osnovu tog primera, “Gradska čistoća” odlučila da pokrene akciju tako što će svakog meseca nagraditi jednu porodicu koja najviše reciklira.

Kako je pojasnio, dovoljno je da porodica pošalje slike ili snimke na mejl adresu koja se nalazi na sajtu ovog preduzeća ili na njihov instagram profil, a deca će za svoj trud dobijati junake reciklosauruse i druge igračke, ali će biti i vrednih nagrada za roditelje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike