Međunarodna nedelja dojenja biće obeležena i u Beogradu: Buduće mame, naučite sve o dojenju

27.07.2022

16:20

0

Autor: 24sedam

Radionicu će voditi Milena Popević, sertifikovana savetnica za dojenje

Međunarodna nedelja dojenja biće obeležena i u Beogradu: Buduće mame, naučite sve o dojenju
Dojenje bebe - Copyright Profimedia

U okviru Međunarodne nedelje dojenja, u Beogradu će u utorak 2. avgusta, od 10.30 do 13.30 časova, u Tržnom centru "Ada mol“, biti održana besplatna radionica za podršku dojenju. I ovu radionicu u organizaciji Dečjeg sajta vodiće Milena Popević, sertifikovana savetnica za dojenje, koja već godinama odgovara na pitanja i rešava sve nedoumice trudnica i mladih majki.

Pričaće im o važnosti majčinog mleka, o prvim danima nakon porođaja, o uspostavljanju laktacije, o zbližavanju mame i bebe, o ishrani, hidrataciji, nezi grudi i bradavica... Objasniće im kada i kako se izmlazavati, u kojim slučajevima bebu treba buditi da sisa, ponudiće im rešenja za najčešće probleme zbog kojih mnoge žene odustaju od dojenja, odgovaraće na pitanja, demonstriraće položaje za dojenje...

Radionica za podršku dojenju održava se i uživo i preko Youtube kanala Dečjeg sajta. Zbog epidemiološke situacije broj mesta je ograničen i već popunjen, ali zato buduće mame zainteresovane za onlajn učešće i dalje mogu ovde da se prijave.

Inače, Svetska nedelja dojenja obeležava se u više od 170 zemalja sveta, prve nedelje avgusta. Njen cilj je da jača društvenu svest o značaju i prednostima dojenja i da obezbedi podršku dojenju, a time unapredi i zaštitu zdravlja majke i deteta.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike