Rigoroznije mere: Načinjen 101 prekršaj za nenošenje maski i radno vreme kafića

23.10.2020

11:22 >> 13:51

0

Rigoroznije mere: Načinjen 101 prekršaj za nenošenje maski i radno vreme kafića
Copyright Pixabay

Zbog kršenja propisa kojima je predviđeno obavezno nošenje maski i skraćeno radno vreme ugostiteljskih objekata, Prekršajnom sudu u Beogradu podnet je ukupno 101 predmet, ali oni još nisu rešeni, jer su u sud stigli tek ovog meseca.

Slučajevi kršenja se tiču nepoštovanja Uredbe o vanrednoj situaciji u Beogradu i svi su počinjeni u julu ove godine, ali su predmeti stigli u sud tek ovog meseca, precizirala je za Tanjug predsednica Prekršajnog suda u Beogradu Olivera Ristanović.

Pošto su u redovnom postupku i pošto su kasno stigli u sud, predmeti nisu još rešeni i postupanje je u toku, navela je ona.

ATA Images/Antonio Ahel

Kada su u pitanju najavljene izmene Zakona o prekršajima, Ristanović očekuje da on bude upodobljen takođe najavljenim izmenama Zakona o zaštiti stanovnišva od zaraznih bolesti u smislu propisivanja visine zaprećenih kazni.

Najavljeno je povećanje kazni koje mogu biti izrečene za kršenje zakona od 500 hiljada do milion dinara, a prema Zakonu o prekršajima je sada moguće izreći maksimalnu kaznu od 300.000 dinara, pa bi u tom delu zakon trebalo korigovati.

Najavljene su i druge izmene propisa koje se tiču izricanja mandatnih kazni prekršajnim nalogom za nenošenje maski i nepoštovanje drugih mera.

Izmene zakona vladi predlaže nadležno ministarstvo, vlada usvaja predlog i upućuje ga Narodnoj skupštini na usvajanje.

U toku je formiranje Vlade odnosno resornih ministarstava, pa se najavljene izmene zakona mogu očekivati po formiranju vlade…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike