Da li se Andrija utopio zbog nečega sa dna Savskog jezera? Alas Renato za 24sedam: "Čuo sam da se lepi za kožu"

25.07.2022

18:10

2

Ronioci su telo izvukli posle tri sata potrage

Da li se Andrija utopio zbog nečega sa dna Savskog jezera? Alas Renato za 24sedam: "Čuo sam da se lepi za kožu"
ada ciganlija ldjt - Copyright 24sedam/L. Đ. T

Mladić Andrija Stanišić (19) iz okoline Aleksinca utopio se u nedelju popodne u Savskom jezeru na Adi Ciganliji, nakon što je skočio u vodu sa pedaline i više nije izronio.

Iako je veliki broj spasilaca, ali i sugrađana koji su se tu zatekli, pokušalo da spasi nesrećnog mladića, njihov trud je, nažalost, bio bezuspešan, a telo mladića ronioci su izvukli posle tri sata potrage.

Andrija je u Beograd došao kod rođaka kako bi radio preko leta u njegovoj firmi, a u nedelju je želeo da odmori malo, pa je otišao na Adu sa prijateljima.

24sedam/L. Đ. T
 

Nažalost, kako je za 24sedam ispričao njegov otac Saša Stanišić, Andrija izgleda nije znao da pliva.

- Ovo mu je prvi put da ode, tek je počeo da radi. Ja sam dan pre toga bio u poseti kod njega u subotu, odneo sam mu neke stvari i videli smo se na dva sata. On je trebalo da radi u nedelju, ali je hteo da odmori, rekao je da će ići na Adu. Nije znao da pliva, govorio je da zna, ali ja ga nikada nisam video kako pliva. Otprilike kako sam čuo vozili su se pedalinom, tridesetak metara od obale i skočili su da plivaju do kopna - kaže neutešni otac Saša Stanišić.

Šta je pošlo po zlu i zbog čega se Andrija udavio za sada još uvek nije poznato, ali postoji mogućnost da se prilikom skoka u vodu upleo u travu, što je moglo da prouzrokuje paniku i strah kod nesrećnog mladića.

Kako je za 24sedam istakao Renato Grbić, heroj sa Dunava, koji je spasao na desetine života, ali i video neke od najstrašnijih prizora, niko sa sigurnošću ne može da tvrdi šta je uzrok utapanja.

- Moguće je da se Andrija upleo u travu, dešavali su se takvi slučajevi ranije. Koliko sam čuo, ta trava se maltene lepi za kožu. Lično se nikada nisam kupao u Adi Ciganliji, ali znam da se u stajaćoj vodi ta trava formira na dnu, dok na Dunavu to ne postoji - kaže Grbić.

Naš sagovornik navodi da je moguće da se mladiću nešto desilo i da je zbog toga potonuo odmah.

24sedam/Katarina Mihajlović
Renato Grbić

- Niko ne može da garantuje šta se dogodilo. Ako zaista nije znao da pliva ili je bio jako slab plivač, verovatno ga je uhvatila velika panika i strah - ističe Grbić za 24sedam.

Kako kaže, u svakoj vodi neplivači moraju da budu izuzetno oprezni.

- Ako neko nije dobar plivač, onda ne skače nigde u vodu sam. Ako već odluči da se okupa, onda skoči pored čamca, drži se za njega i to je to. Na vodi nema mesta za zezanje, za svega par sekundi može da se izgubi život - zaključio je Grbić za 24sedam.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike