Beograđani spas od vrućina pronalaze na kupalištima! Mnogo vode, klima i šetnja po šumi su rešenje (FOTO/VIDEO)

24.07.2022

14:56

0

Nakon najtopljeg dana vrelog talasa, tokom kojeg je u Beogradu zabeleženo 38, a u pojedinim mestima i 40 stepeni, živa u termometru se "spustila", ali tek za nekoliko stepeni

Beograđani spas od vrućina pronalaze na kupalištima! Mnogo vode, klima i šetnja po šumi su rešenje (FOTO/VIDEO)
kombo kupališta - Copyright Foto: Tanjug

Iako brojni Beograđani "utočište" od visokih temperatura pronalaze na popularnim beogradskim kupalištima - Adi Ciganliji i Lidu, ima i onih koji više vole da budu okruženi prirodom na Košutnjaku, a oko jednog su svi saglasni - u ovom periodu treba konzumirati veće količine vode, voća i povrća.


Nakon najtopljeg dana vrelog talasa, tokom kojeg je u Beogradu zabeleženo 38, a u pojedinim mestima i 40 stepeni, živa u termometru se "spustila", ali tek za nekoliko stepeni, pa su Beograđani i danas poželeli da se rashlade, o čemu svedoči i puna Ada Ciganlija.

Stariji Beograđanin, koga je ekipa Tanjuga srela na popularnom "beogradskom moru", kaže da vikendom dolazi na Adu kako bi se rashladio, i da bi voleo da to čini češće, ali ne može zbog posla.

- Radim na građevini i samo vikendom dolazim na Adu - kaže on.

Ilija Lukić kaže da spas od visokih temperatura pronalazi na bazenima i Adi Ciganliji i da se trudi da unosi veće količine tečnosti.

- Na Adu dolazim kad god imam priliku, a to je retko, jer supruga i ja radimo, pa možemo samo vikendom - kazao je on.


Sa tim je saglasan još jedan sugrađanin, koji praktikuje redovne odlaske na bazene i Adu Ciganliju, i objašnjava da je zbog visokih temperatura promenio način ishrane, pa sad više jede salate i unosi osvežavajuća pića.

Sa druge strane, jedna mlađa sagovornica smatra da je kraći boravak na suncu jedino rešenje za visoke temperature.

- Unosim dosta tečnosti i koristim klimu u zatvorenom prostoru - navodi ona.

Šenja po Košutnjaku
 

Neki su se, umesto na Adu, danas od visokih temperatura sklonili na Košutnjak, gde vreme provode u šetnji kroz šumu ili u hladovini.

Tako mlađa Beograđanka kaže da pokušava da se što manje izlaže suncu, te da vodi računa da se zdravo hrani i ističe da je povećala unos voća.

- Pokušavamo da se što manje izlažemo suncu. Kod kuće radi klima - navela je ona.

Tanjug/Tara Radovanović
 


Sredovečni sagovornik kaže da ovih dana konzumira hladne napitke i hranu bogatu voćem i povrćem i navodi da je zbog visokih temperatura potrebno da svi ljudi budu oprezni.

- Apelujem da, koliko god se osećamo zdravo, pazimo na ove temperature i što manje se izlažemo suncu - kazao je on.

Tanjug/Tara Radovanović
 


I u tome su, čini se, građani gotovo jednoglasni.

- Hidriram se, jedem lubenicu, svako leto funkcionišem isto. Puno vode unosim, ne izlažem se toliko na suncu - dodaje njegov sugrađanin koji je ovu nedelju provodio u Košutnjaku.

I Lido prepuno kupača



I "zemunsko more", Lido, izbor je brojnih građana koji traže način da se rashlade tokom velikih vrućina i kad god imaju vremena dođu tu da se okupaju.

- Rashlađujem se konzumiranjem hladnog pića i dolazim ovde kad god mogu - kaže jedan mladić.


I njegova sugrađanka navodi da često dolazi na Lido kako bi se rashladila, ali i da se tokom dana tušira više puta dnevno, te da unosi veće količine voća i povrća.

A, za bar mali predah od tropskih temperatura, u pojedinim delovima glavnog grada oko 15 sati, pala je kratka i slaba kiša.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike