Grad nabavlja energente za beogradske elektrane: "Naredna zima biće najteža u protekle tri decenije"

14.07.2022

14:27

0

Građani će ubuduće biti više uključeni u odlučivanje o pitanjima koja se njih tiču, kako bi se izbegli eventualni nesporazumi - kaže Čučković

Grad nabavlja energente za beogradske elektrane: "Naredna zima biće najteža u protekle tri decenije"
termoelektrana pixabay (1) - Copyright Pixabay

Gradski menadžer Miroslav Čučković izjavio je danas da gradska vlast radi na nabavci energenata za zimu.

- Mi smo u konkretnim procesima koje se tiču nabavke energenata za Beogradske elektrane, ali i za sisteme koji se greju na eurodizel i čvrsta goriva - rekao je Čučković i dodao da će gradonačelnik sa informacijama na tu temu izaći u javnost u najkraćem mogućem roku.

On je rekao da svi moraju da budu svesni da će naredna zima biti najteža u protekle tri decenije, navodeći da će Grad uraditi sve da pomogne Elektrodistribuciji Beograd u rešavanju problema, poput obezbeđivanja brzih dozvola za rekonstrukciju kablovskih postrojenja, transformatorskih stanica koje zahtevaju građevinske dozvole…

Tanjug/Dragan Kujundžić
 

Čučković, koji je od nedavno na funkciji gradskog menadžera, rekao je i da će građani ubuduće biti više uključeni u odlučivanje o pitanjima koja se njih tiču, kako bi se izbegli eventualni nesporazumi, dodajući da "gradska vlast ništa ne krije".

Dodao je da je, obilazeći opštine, uočio dva problema koji se odnose na republičke projekte u prestonici i na to šta bi opštine same trebale da urade.

- Rublički projekti koji su na našoj teritoriji zahtevaju veće učešće Grada prilikom otklanjanja svih prepreka da bi ta gradilišta bila brza, da bi graditelji imali obezbeđen prostor za rad. Obično je to neki administrativni problem koji koči neke stvari - rekao je Čučković i dodao da želi da se to ubrza.

Naveo je da će gradonačelnik imati konferencije za medije na svakih 10 dana na kojima će najavljivati šta će biti urađeno, kao i nove infrastrukturne projekte.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike