Napolju 40 stepeni a Beograd stoji! Vozila se ne pomeraju, vozači nervozni (FOTO)

01.07.2022

17:07

0

Autor: 24sedam

Kao i uvek petkom, gradske ulice su prepune i popodnevni špic otežava građanima prestonice ovaj i ovako najtopliji dan u godini

Napolju 40 stepeni a Beograd stoji! Vozila se ne pomeraju, vozači nervozni (FOTO)
gazela 1 - Copyright Foto: Printskrin/Naxi kamera

Na beogradskim ulicama haos! Kao i uvek petkom, gradske ulice su prepune i popodnevni špic otežava građanima prestonice ovaj i ovako najtopliji dan u godini.

Najprometniji putni pravci su najopterećeniji. Na Brankovom mostu gužva je i delimično sve stoji u pravcu prema Starom gradu.

Foto: Printskrin/Naxi kamera
 

Na autoputu na Novom Beogradu takođe je saobraćaj dosta usporen, i to u oba pravca.

Foto: Printskrin/Naxi kamera
 

Ni Takovska danas nije rasterećenija. Iz pravca Kraburme prema Savskom vencu dugačke su kolone vozila koji se jedva miču.

Foto: Printskrin/Naxi kamera
 

 

Trenutna temperatura u Beogradu iznosi 36 stepeni a, danas u jednom tramvaju zabeleženo je rekordnih 48,6 stepeni gde čak ni ventilator nije uspeo da rashladi.

Druga veoma bitna stvar koja posebno zabrinjava jeste UV zračenje koje je od danas do srede u crvenoj zoni u skoro celoj Srbiji. Šta to znači i koliku opasnost predstavlja po ljude.

Danas je, kao što smo objavili, na snazi narandžasti meteolarm a to znači da je vreme opasno.

- Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Treba pratiti savete koje daju nadležne državne službe - objašnjava RHMZ.

Jutros u 6 sati u Beogradu je u hladu izmereno 23 stepena, a podaci RHMZ od 8 časova govore da je živa u termometru najviše skočila u Novom Sadu gde je u hladu izmereno 27 stepeni. U beogradu je u 8 sati bilo za stepen svežije, odnosno 26 stepen, koliko i u Zrenjaninu i Somboru.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike