Drama na nebu iznad Beograda: Građani primetili avion koji dimi, odmah zvali spasilačke službe!

28.06.2022

12:23

0

U pitanju je bio stari avion koji "prilično dimi" tokom leta

Drama na nebu iznad Beograda: Građani primetili avion koji dimi, odmah zvali spasilačke službe!
Profmedia

Beograđani su oko 14 sati juče primetili avion koji se jako dimio što je izazvalo paniku i mnogi su pomislili da se letelica potom srušila te su uporno pozivali policiju i Spasilačko-koordinacioni centar, nakon čega su ove službe krenule u potragu za ovim avionom.

- Spasilačko-koordinacioni centar DCV-a je nakon više prijava izvršio proveru svih civilnih i vojnih službi za prijave o eventualnom stvarnom padu letelice i čak stavio deklarisane vazduhoplovne snage za pretragu i spasavanje u pripravnost za hitno reagovanje - piše portal Tango Six.

Međutim, kako ovaj portal navodi, drame, srećom, nije bilo.

- Juče se u Beogradu, negde odmah nakon otvaranja novog aerodroma u Kruševcu, dogodilo bizarno dešavanje koje je alarmiralo srpski civilno-vojni sistem za traganje i spasavanje za civilnim vazduhoplovima samo zato što u avio-industriji i dalje postoje kompanije koje posluju jeftinije - navodi portal Tango Six.

Kako se objašnjava, u pitanju je stari avion koji "prilično dimi" tokom leta.

U pitanju je, navodi se, odlazni let ukrajinske avio-kompanije Motor Sič koja koristi izuzetno stare (u ovom slučaju kargo) avione koji su prvi put poleteli kasnih 50-tih godina i koji posledično koriste motore koji dime.

Srećom, razloga za brigu nije bilo.

Bonus video

24sedam TV

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tango Six

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti