Rekonstrukcija Orlovskog naselja: U planu gradnja 546 stanova, ulica, vrtića, vodovodne mreže, toplovoda i kanalizacije

28.10.2020

09:07

0

Rekonstrukcija Orlovskog naselja: U planu gradnja 546 stanova, ulica, vrtića, vodovodne mreže, toplovoda i kanalizacije
Copyright Printscreen/Google maps

Nacrt Plana detaljne regulacije za deo Orlovskog naselja u Mirijevu, koji je izrađen na inicijativu fizičkog lica Radoja Dekića iz Beograda, Grad Beograd je stavio na javni uvid.

Kako je navedeno u planskoj dokumentaciji, na predmetnom području nalaze se objekti za individualno stanovanje, mahom deograđivani i nadograđivani, koji se greju na drva, ugalj ili pelet, a postojeći putevi su većinom neplanski građeni.

Takođe, jedan deo parcele je neizgrađeno poljoprivredno zemljište, a u naselju nema ni vodovoda ni kanalizacije.

Planom je predviđena gradnja objekata za višeporodično stanovanje u tri podzone, na ukupnoj površini od 40.950 m2 i sa 546 stanova, kao i mreže novih saobraćajnica. U planu je da se broj stanovnika poveća sa 630 na 1.638, pa je previđena i gradnja depandansa predškolske ustanove za prihvat osamdesetoro dece tog uzrasta.

Gradiće se i novi cevovod za vodosnadbevanje i kanalizaciona mreža, a u planu je i toplifikacija, odnosno priključenje svakog pojedinačnog objekta na sistem daljinskog grejanja JKP “Beogradske elektrane”, rekonstrukcija postojećeg toplovoda od toplane TO Mirijevo (do Ulice Šejkine i Ulice Zagrađe) i izgradnja planiranih toplovoda duž ulica Nova 10, Ahmeta Ademovića, Vlastimira Pavlovića Carevca, Vitezova Karađorđeve zvezde i Zagrađe.

Predviđena je i izgradnja distributivne gasovodne mreže i povećanje kapaciteta telekomunikacione mreže.

Javni uvid nacrta PDR traje do 26. novembra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Ekapija

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike