Gak o obnovi Zemunske gimnazije: Nisam zadovoljan brzinom radova

28.10.2020

13:04 >> 13:15

0

Gak o obnovi Zemunske gimnazije: Nisam zadovoljan brzinom radova
Copyright Printscreen/Google Maps

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak i direktor Zemunske gimnazije Miloš Bjelanović nenajavljeno su obišli radove na kompletnoj rekonstrukciji ove obrazovne ustanove koji su počeli u aprilu.

– Nažalost, nisam zadovoljan brzinom izvođenja radova. Tolerantan sam za sve probleme koji prate svako gradilište i koji su očekivani, ali nema opravdanja za mali broj radnika na terenu niti za nedostatak svesti da, kada se obnavljaju škole, prioriteti su ozbiljnost izvođača i brzina izvođenja radova, jer deca za to vreme moraju da budu izmeštena u druge škole – rekao je Gak.

Dodao je da je ogroman broj gradilišta u školama ohrabrio građevinske kompanije da se bore za poslove, što je dobro, i uedno im poručio da će posla biti samo za one koji rade profesionalno i poštuju rokove, jer deca ne smeju da čekaju.

Slavko Gak Printscreen/YouTube RTV Mag

Gradski sekretar je razgovarao i sa predstavnicima izvođača radova i nadzora i upozorio ih na rokove koji moraju da se poštuju.

– U suprotnom, uvek postoji raskid ugovora. Međutim, nikome to nije u interesu, jer je najvažnije da se posao dobro, kvalitetno i brzo završi – istakao je Gak.

Podsetimo, rok za kompletnu rekonstrukciju je 300 dana, a njena cena je 370 miliona dinara.

Radove finansira Kancelarija za javna ulaganja. Dok traju radovi, 1.300 đaka Zemunske gimnazije izmešteno je u škole „Petar Kočić”, „Sutjeska”, „Nadežda Petrović” i „Marko Orešković”. Kompletna škola je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture i sve se radi pod konzervatorskim nadzorom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike