Finansijska pomoć roditeljima: Za trojke, četvorke i duple blizance izdvojeno skoro 14 miliona dinara

25.12.2020

10:47 >> 12:11

0

U 2021. godini grad Beograd nastaviće da promoviše politiku socijalno odgovornog grada - rekla je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavlje

Finansijska pomoć roditeljima: Za trojke, četvorke i duple blizance izdvojeno skoro 14 miliona dinara
Copyright Unsplash/picsea

Grad Beograd isplatio je danas finansijsku pomoć roditeljima trojki, četvorki i duplih blizanaca,a ova novčana podrška predviđena je Odlukom o pravima i uslugama socijalne zaštite i ostvaruje se jednom godišnje, saopšteno je iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

– Za ove namene iz budžeta je izdvojeno 13.998.564 dinara. Na ovaj način pokazujemo porodicama da su nam važne, a ovom, kao i drugim vrstama pomoći porodicama sa decom, podstičemo natalitet u Beogradu. Na evidenciji Gradskog centra za socijalni rad, u Beogradu je za ostvarivanje ove materijalne podrške u 2020. godini bilo 111 porodica sa ukupno 349 dece, i od toga 95 porodica sa trojkama, odnosno 285 dece, jedna porodica sa četvorkama, odnosno četvoro dece, i 15 porodica sa duplim blizancima, odnosno 60 dece – rekla je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Ona je navela da će i u 2021. godini grad Beograd nastaviti da promoviše politiku socijalno odgovornog grada, kao i redovnost davanja pomoći.

Beoinfo

– Nijedno pravo neće biti umanjeno. Naprotiv, godinama unazad kontinuirano unapređujemo i proširujemo obim prava porodilja i svih onih kojima je pomoć potrebna – rekla je Stanisavljević.

Direktorka Gradskog centra za socijalni rad Zorica Pavlović istakla je da novčana podrška roditeljima trojki, četvorki i duplih blizanaca predstavlja jedan od najlepših zadataka koji obavlja ovo preduzeće.

– Raduje nas što iz godine u godinu imamo sve više dece. Ove godine imamo sedam porodica, 21 dete više nego prošle, i nadam se da će se taj trend nastaviti i u budućnosti. Zahvalni smo Gradu Beogradu što svake godine obezbeđuje sredstva da podržimo ove porodice i što smo u prilici da deci i roditeljima na ovaj način ulepšamo predstojeće praznike – rekla je Zorica Pavlović.

Pročitajte još:

Za decu predškolskog uzrasta odobrava se iznos od jedne prosečne mesečne zarade odnosno 72.344 dinara, ako su deca osnovnoškolskog uzrasta dve prosečne zarade, odnosno 144.688 dinara, i tri prosečne zarade, odnosno 217.032 dinara ukoliko su deca srednjoškolskog uzrasta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike