Bez liste čekanja! U beogradskim vrtićima ima mesta za sve mališane

05.05.2022

09:45

0

Vesić je rekao da je na konkurs za upis dece u beogradske predškolske ustanove pristiglo oko 14.500 prijava

Bez liste čekanja! U beogradskim vrtićima ima mesta za sve mališane
devojcica vrtic pixabay (2) - Copyright Pixabay

Beograd će ove godine skoro sigurno biti bez liste čekanja za decu u vrtićima, rekao je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić, podsetivši da je 2012. godine na mesto čekalo skoro 17.000 mališana.

On je rekao da je na konkurs za upis dece u beogradske predškolske ustanove pristiglo oko 14.500 prijava na ponuđenih 13.955 slobodnih mesta.

- Kako jedan broj roditelja više puta prijavljuje decu, a kako smo u međuvremenu otvorili novi vrtić na Čukarici, dok se vrtići na Bežanijskoj kosi i Zemunu završavaju, jasno je da smo blizu cilja da nemamo liste čekanja za decu u beogradskim vrtićima - rekao je Vesić za TV Pink.

Unsplash
 

Vesić je naveo da je na završenim izborima opozicija napadala beogradsku vlast da nije gradila vrtiće, ističući da u predškolskim ustanovama u Beogradu sada ima 35.000 mališana više nego 2012. godine.

- Kada smo kod gradnje vrtića, pre samo pet godina Grad je na konkursu nudio oko 7.000 slobodnih mesta, a ove godine gotovo 14.000 - kazao je Vesić.

Tanjug/BeoInfo/Predarg Mitić
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić

Zamenik gradonačelnika Beograda podsetio je da je Grad Beograd potpisao ugovore o projektovanju i izgradnju devet novih vrtića koji se nalaze na Miljakovcu 3, u Bloku 8a, Bloku 62, naselju Braća Jerković, naselju Mirjevo, selu Stepojevac, Borči, Sremčici i Mladenovcu.

Dodao je da je poslednje dve godine Grad izgradio pet vrtića koji se nalaze na Čukarici, Vračaru, u Obrenovcu, Surčinu i Rakovici.

- Nikada u modernoj istoriji Beograda, otkako u našem gradu postoji organizovana briga za predškolsku decu, nije za tako kratak period izgrađeno ili se gradi čak 14 vrtića - zaključio je Vesić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike