Bahati vozač umalo nije zgazio ženu nasred pešačkog na Vidikovcu: Stručnjak za saobraćaj otkriva da li će biti kažnjen (VIDEO)

03.05.2022 | 17:40

Autor: Luka-Đorđija Talevski

Ovaj video-snimak razbesneo je javnost

Copyright Twitter/Printscreen/DamirOkanović

Video-snimak koji je nedavno osvanuo na društvenim mrežama, a na kome se vidi kako jedan automobil u punoj brzini pretiče vozila preko pune linije na pešačkom prelazu i tom prilikom zamalo da udari ženu, razbesneo je javnost.

Dok je žena prelazila ulicu, pojavio se bahati vozač iz pravca Vidikovca koji je odlučio da pretekne ostala vozila posred pune linije, direktno ugrožavajući vozače u koloni iz suprotnog smera, ali i ženu koja je prelazila ulicu, ne mareći pritom na pešački prelaz, ali i ležećeg policajca.

Malo je falilo da žena bude oborena, ali je refleksno načinila korak unazad, a zatim, verovatno u stanju šoka, otrčala nazad na trotoar. 

Novinari portala 24sedam kontaktirali su sa stručnjakom za bezbednost u saobraćaju Milanom Vujanićem, kako bi saznali koje je sve prekršaje ovaj vozač napravio, kao i da li mu preti kazna.

- Vozač je preticao ispred pešačkog prelaza vozilo koje se zaustavilo da propusti pešake, što je strogo zabranjeno i vrlo kažnjivo. Drugo, preticao je preko pune linije, što je takođe zabranjeno. Međutim, i pešak je napravio prekršaj. Žena prelazi pešački prelaz dok preko mobilnog telefona sa nekim razgovara, što je zabranjeno - objasnio je Vujanić za 24sedam.

Naš sagovornik ističe da bahati vozač može da dobije veliku kaznu.

Printscreen/YouTube
 

- Policija mora da se obrati vlasniku vozila i da od njega traži da kaže ko je vozio automobil tog dana u vreme kada se dogodio prekršaj. Vlasnik vozila mora da zna u svakom trenutku ko koristi njegov auto. Vozač za ovakav prekršaj može biti novčano kažnjen, može mu biti oduzeta vozačka dozvola, a svakako da će dobiti i kaznene poene. On je projurio pored pešaka na tako kratkom odstojanju da je samo delić sekunde delio njega i nastanak nezgode. On nema u ovom slučaju olakšavajuće okolnosti - navodi Vujanić za 24sedam.

Vozač identifikovan

Vlasnik automobila marke "folksvagen" koji je u Ulici kneza Višeslava na Vidikovcu proleteo pored žene na pešačkom prelazu identifikovan je.

- Vlasnik kola je identifikovan, ali se sada utvrđuje ko je bio za volanom - rekao je za beogradske medije sagovornik blizak istrazi.

Nažalost, ovo nije usamljeni primer bahate vožnje na prestoničkim ulicama. Građani skoro svakodnevno bivaju svedoci nasilničkog i nemarnog upravljanja vozilom koje može izazvati fatalne posledice, kako za vozače, tako i za same pešake ili druge učesnike u saobraćaju.

Bonus video

var player = new Clappr.Player({source: "https://media-24sedam.ott.solutions/media-24sedam/video_content/64c3d6126c143cbbdfa2636a/2022/05/01/64c4e9adb45738d81958c5e1/uhd/64c4e9adb45738d81958c5e1.mp4/playlist.m3u8",parentId:"#VMS_64c4e9adb45738d81958c5e1",poster:"https://cdn.brid.tv/live/partners/20325/snapshot/1004144_th_1651431917.jpg",playback: {preload: 'metadata',controls: false,playInline: true,recycleVideo: Clappr.Browser.isMobile,crossOrigin: 'anonymous',externalTracks: []}});

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam