Zašto su posečena zdrava stabla ispred Hotela “Srbija”?

04.11.2020

19:02 >> 13:54

0

Autor: Jovana Vrećo

Kada su stigli Komunalna milicija i ekipa Zelenila, predstavnik hotela je tvrdio da oni imaju pravo da poseku drveće jer se nalazi na placu koji je u njihovom

Zašto su posečena zdrava stabla ispred Hotela “Srbija”?
Copyright Foto:24sedam

Drvored na parkingu ispred hotela “Srbija”, koji se nalazi u Ustaničkoj ulici u Beogradu, bespravno je posečen u nedelju ujutru.

Naime, prolaznici i stanari koji žive u blizini tog hotela primetili su seču drveća koje je decenijama raslo na tom mestu, što je i za 24sedam potvrdila jedna od njih, sugrađanka M. V.

– Drugarica me nazvala u nedelju ujutru da mi kaže da seku drveće ispred hotela, pa smo onda zajedno otišle. Kada smo stigle, bio je jedan kamion sa dizalicom i jedan u kom je bilo utovareno drveće. Oni su isekli dva cela zdrava drveta, treće su isekli na pola, a četvrtom je nedostajalo mnogo grana – priča M. V.

Kako objašnjava, ona i drugarica odmah su pozvali Komunalnu miliciju, ali se oni nisu oglasili, pa su potom zvali JKP “Zelenilo-Beograd”, koji su potom opet zvali Komunalnu.

– Na kraju su došli iz oba preduzeća. Iz “Zelenila” su utvrdili da drveće nije bilo ni staro, ni trulo, što je moglo da se uoči na odsečenom panju – kaže naša sagovornica.

M. V, dalje, priča da je predstavnik hotela “Srbija” tvrdio da oni imaju pravo da poseku drveće, jer se nalazi na placu koji je u njihovom vlasništvu. Takođe, naglasili su da su “posadili druga tri drveta”, a da su ove posekli jer im smeta pošto “lišće opada na automobile gostiju”.

Foto:24sedam

Iz JKP “Zelenilo-Beograd” za 24sedam navode da ta površina, gde je isečeno drveće, nije u sistemu njihovog održavanja, te da dalju proceduru vezano za prijavu nelegalne seče ne sprovodi to preduzeće, već nadležni inspekcijski organi.

Redakcija 24sedam uputila je juče mejl sa zvaničnim pitanjima i na adresu Komunalne milicije, kao nadležnog organa koji bi trebalo da postupa u ovom slučaju. Pitali smo ih, između ostalog, da li će bilo kakav postupak biti pokrenut protiv vlasnika hotela Srbija zbog toga što je posekao zdravo drveće. Međutim, ni posle više od 24 sata, nikakve odgovore od njih nismo dobili.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike