Tradicionalni defile do spomenika "Večna vatra": Oko 250 dvotočkaša otvorilo je moto sezonu u Beogradu (FOTO/VIDEO)

09.04.2022

11:06

0

Prema rečima jednog od učesnika, Borka Pekeča, ljubitelji dvotočkaša svake godine učestvuju u defileu koji organizuje MC Unija Srbije.

Tradicionalni defile do spomenika "Večna vatra": Oko 250 dvotočkaša otvorilo je moto sezonu u Beogradu (FOTO/VIDEO)
MC Unija Srbije Privatna arhiva 4 - Copyright Privatna arhiva/Borko Pekeč

Moto sezona u Beogradu tradicionalno je otvorena danas, a oko 250 motociklista prozujalo je prestoničkim ulicama, tačnije od Skupštine grada do spomenika "Večna vatra", u Parku Prijateljstva, na Ušću.

Prema rečima motocikliste Borka Pekeča, ljubitelji dvotočkaša svake godine učestvuju u defileu koji organizuje MC Unija Srbije. 

- Svake godine se okupljamo kod platoa ispred Skupštine grada Beograda i vozimo sve do spomenika "Večna vatra", gde motocikliste očekuje posluženje i osveženje - kaže Borko za 24sedam

Na pitanje zašto motociklisti svoju vožnju završavaju kod "Večne vatre", on ističe da samo mesto predstavlja jedinstvenu simboliku. 

Znak sećanja na žrtve NATO bombardovanja 

Spomenik "Večna vatra", koji se nalazi na Ušću, podignut je u znak sećanja na žrtve NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije. 

Autor spomenika je akademski vajar Svetomir Radović, a spomenik je svečano otkriven 12. juna 2000. povodom godišnjice završetka NATO bombardovanja, u prisutvu najviših državnih zvaničnika.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike