Najavljeno uređenje "Pionirskog grada": Nakon Velikog brata, ovaj prostor će konačno biti vraćen mališanima (FOTO)

28.02.2022

11:11

0

Događaju su prisustvovali i sekretarka za sport i omladinu Dragana Belojević, predsednik opštine Rakovica Miloš Simić i direktor SRC "Pionirski grad" Ljubomir Jovanović

Najavljeno uređenje "Pionirskog grada": Nakon Velikog brata, ovaj prostor će konačno biti vraćen mališanima (FOTO)
575c2e8a479788d81abbd14df83b2c03_1388050062 - Copyright Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas SRC "Pionirski grad" i prisustvovao prezentaciji projekta kompletne njegove rekonstrukcije, nakon čega će kompleks biti priveden nameni i vraćen deci na korišćenje.

Događaju su prisustvovali i sekretarka za sport i omladinu Dragana Belojević, predsednik opštine Rakovica Miloš Simić i direktor SRC "Pionirski grad" Ljubomir Jovanović.

Vesić je rekao da danas ponosno najavljuje projekat rekonstrukcije "Pionirskog grada", koji je, kako je istakao, plod osmogodišnjeg rada kako bi se ovaj prostor ponovo priveo nameni, to jest vratio deci.

Beoinfo
 

- Kada smo pre osam godina prvi put došli u ovaj kompleks, zatekli smo sve druge sadržaje osim dečijih. Ovde je bila kuća Velikog brata, prvog rijaliti programa u Srbiji, zatim teren za skvoš i različiti drugi tereni, dok se sala u centralnom objektu iznajmljivala za venčanja i druge događaje. Bilo je svega drugog, samo nije bilo dece. Trebalo nam je osam godina da raščistio imovinsko-pravne odnose, da raskinemo sve ugovore i oteramo sve uljeze, kako bi kompleks ostao za decu Beograda i Srbije. Projekat je završen i za nekoliko godina ovde ćemo imati sjajno uređen prostor, verovatno najbolji kompleks za decu na Balkanu - rekao je Vesić.

Beoinfo
 

Prema njegovim rečima, centralna zgrada će biti preuređena, a biće napravljena i sportska dvorana kako bi deca na raspolaganju imala sportske aktivnosti.

-Tamo gde je nekada bila kuća Velikog brata biće napravljen zatvoreni bazen. Postojeći depandansi će takođe biti srušeni, a izgrađeni novi koji se u potpunosti uklapaju u čitav kompleks. Ovde će biti mesta za više od 570 dece, njihove nastavnike i učitelje. Biće urađeni novi sportski tereni, tako da će "Pionirski grad" ponovo biti namenjen isključivo deci, koja će ovde moći da uživaju, uče i da se druže. Najvažnije je da "Pionirski grad" ponovo postane deo detinjstva kao što je to bio ranije. Ovaj kompleks je građen šezdesetih godina prošlog veka i prirodno je da ćemo sada prilagoditi sadržaje vremenu u kojem živimo. Grad Beograd sada ima dovoljno novca da ulaže u ovakve projekte i srećan sam što će „Pionirski grad” ponovo postati ono što je nekada bio - dodao je Vesić.

Beoinfo
 

Sekretarka za sport i omladinu Dragana Belojević je izrazila zadovoljstvo zbog najavljene rekonstrukcije "Pionirskog grada".

- Kao mlada rukometašica ovde sam imala pripreme za reprezentaciju i zaista me za ovaj prostor vežu lepe uspomene. Nadam se da će deca i u budućnosti uživati kao mi nekada - rekla je Dragana Belojević.

Predsednik opštine Rakovica Miloš Simić je izjavio da je veoma zadovoljan što Grad Beograd konstantno pomaže ovoj opštini na različite načine.

- Ovo više nikada neće biti ruglo niti će postojati sadržaji koji nisu namenjeni deci - rekao je Simić.

Direktor "Pionirskog grada" Ljubomir Jovanović zahvalio je Gradu Beogradu i zameniku gradonačelnika na uloženoj energiji da se počne sa realizacijom projekta.

- Čitav kompleks se prostire na površini od dvadesetak hektara. Uložili smo ogroman trud da uopšte počne da se razmišlja o kompletnoj rekonstrukciji - rekao je Jovanović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike