Muke Voždovčana zbog korone: Malaksali pacijenti pešače 1,3 kilometra da urade dva različita testa

12.11.2020

11:30 >> 18:50

0

Sa temperaturom preko 38 morala sam da idem od DZ Krivolačka do DZ Šumice - priča za 24sedam J. S. Višesatna čekanja ispred kovid ambulanti

Muke Voždovčana zbog korone: Malaksali pacijenti pešače 1,3 kilometra da urade dva različita testa
Copyright Befunky

Drastičan rast broja pozitivnih na koronavirus obeležio je početak ovog meseca, pa je sve više onih koji u redovima čekaju ispred kovid ambulanti na teritoriji Beograda kako bi se testirali.

Slika ispred kovid ambulanti konstantno je ista, a kroz svaku od njih svakodnevno prođe više od 200 ljudi. Da su redovi veliki za 24sedam potvrđuje i J. S, Voždovčanka, kojoj je u utorak potvrđeno da ima kovid-19.

Dom zdravlja Šumice Printscreen/Google Maps

– Problem ljudi koji su prijavljeni u ambulanti na Voždovcu je što prvobitan pregled radimo u Domu zdravlja “Šumice”, dok se serološki test i snimak pluća rade u Domu zdravlja “Krivolačka” – rekla je J. S.

Ona, iz sopstvenog iskustva, priča da pacijente, nakon dobijenog snimka pluća i rezultata serološkog testa, lekari ponovo šalju u DZ “Šumice”, gde opet čekaju na red kako bi ih neko pregledao i rekao da li će da rade PCR test ili ne.

Red ispred kovid ambulante na Zvezdari Foto: 24sedam/D. I.

– Bilo mi je teško, jer sam bila malaksala ceo dan dan i imala sam temperaturu preko 38, a morala sam da pešačim 1,3 kilometra iz jednog doma zdravlja u drugi. Pritom, svuda stojiš u redu i čekaš minimum 20 minuta – žali se ona.

Ništa bolja situacija nije ni ispred kovid ambulanti u Železniku, na Zvezdari i na Novom Beogradu, gde se građani žale na višesatna čekanja.

Foto: 24sedam/D. I.

– U pola devet sam došla ispred ambulante, a čekam već sat vremena. Nisu nam ni knjižice sestre uzele. Pričaju da se čeka i po četiri sata – rekla je I. D. koja čeka u redu ispred kovid ambulante na Zvezdari.

Na Infektivnoj za 24 sata primljeno 288 pacijenata

Zamenica direktora Klinike za infektivne i tropske bolesti Ivana Milošević rekla je jutros za RTS da je za 24 sata primljeno 288 pacijenata, kao i da su u toku noći preminule dve osobe.

Pročitajte još:Ekskluzivno – Ispovest kovid pacijenta u Beogradskoj areni: Uslovi dobri, malo osoblja

Dodala je da je bolnica dupke puna i da je 12 bolesnika priključeno na respirator.

Podsetimo, najcrnji dan u prestonici bio je juče, 11. novembra, sa 3.536 zaraženih i 21 smrtnim slučajem.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike