Stanari Labudovog brda dobili uređeni park: Uz ljuljaške i klackalice - stoni tenis

27.12.2020

17:34 >> 12:11

0

Nova zelena površina ima osam klupa sa naslonom i pešačke staze, a posađena je i trava

Stanari Labudovog brda dobili uređeni park: Uz ljuljaške i klackalice - stoni tenis
Copyright Beoinfo

Stanari Labudovog brda su uoči novogodišnjih praznika dobili još jedan uređeni park u Ulici serdar Janka Vukotića, odnosno treću zelenu površinu u tom naselju u poslednjih nekoliko godina.

Koliko je očuvanje zelenila od velikog značaja, kako za građane i njihove mališane, tako i za poboljšanje ekološke sredine u prestonici, govori činjenica da je na opštini Rakovica od 2012. godine izgrađeno i rekonstruisano 70 parkova.

Beoinfo

Mališani su dobili novi uređeni prostor, gde je postavljena gumirana podloga površine 192 kvadratna metra i dve zaštitne ograde, a roditeljima i najstarijim sugrađanima uređen je urbani džep koji se nalazi u neposrednoj blizini.

Deca će moći da se ljuljaju na dve ljuljaške, a pored te sprave, biće postavljene i dve njihalice, kao i po jedna klackalica i vrteška.

Beoinfo

Pored sprava za mališane, postavljen je i betonski sto za stoni tenis i betonski sto za šah sa dve table.

Novi park ima osam klupa sa naslonom, peštačke staze i prilazi parku su rekonstruisani, a poseđena je i trava i drugo ukrasno rastinje.

Povodom otvaranja parka zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da on predstavlja “multifunkcionalni prostor”.

Beoinfo

– Ovo naselje sigurno ima nekoliko hiljada stanovnika i zaslužilo je da ima ovako uređen prostor – kaže Vesić.

Naglasio je da su najveće investicije one koje utiču na poboljšanje kvaliteta života ljudi, a da je jedna od njih park kakav je dobilo Labudovo brdo.

Pročitajte još

Park na Labudovom brdu izgrađen je na inicijativu opštine Rakovica koja je primila veliki broj zahteva građana, a novu uređenu površinu, pored zamenika gradonačelnika, obišli su i državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosav Miličković i predsednik opštine Rakovica Miloš Simić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike