Pored podzemnih, i metalni kontejneri: Stanari blokova zbunjeni, šta je objašnjenje?

13.11.2020

08:30 >> 12:34

0

Autor: Jovana Vrećo

Podzemnim kontejnerima u tim blokovima promenjena je namena, služe isključivo za odlaganje reciklabilnog otpada - flaša, metalnih limenki, papira - kažu u ?

Pored podzemnih, i metalni kontejneri: Stanari blokova zbunjeni, šta je objašnjenje?
Printscreen/ Youtube

Pored podzemnih kontejnera u novobeogradskim blokovima 61, 62 i 63, pre nešto više od dve nedelje postavljeni su i nadzemni, metalni kontejneri, a žitelji ovih naselja ostali su zbunjeni, jer godinama koriste podzemne instalacije za odlaganje otpada.

Prema rečima jednog od stanara P. V., komšije uglavnom negoduju zbog ove promene i većina njih više ne ubacuje đubre u podzemne kontejnere.

– Mnogi misle da oni više nisu u funkciji i jednostavno ih zaobilaze – priča P. V.

Ilustracija “Gradska čistoća”

U “Gradskoj čistoći” kažu da podzemni kontejneri u blokovima 61, 62 i 63 nisu zatvoreni, već im je promenjena funkcija.

– Ti podzemni kontejneri služe isključivo za odlaganje reciklabilnog otpada – flaša, metalnih limenki i papira. Međutim, na tim lokacijama sugrađani su bacali komunalni otpad i onda su naše ekipe stavile nadzemne kontejnere, za komunalni otpad – objašnjava Marija Milošević iz JKP “Gradska čistoća”.

Kako ona dodaje, većini podzemnih kontejnera, koji su ranije služili i za komunalni otpad, izvršena je prenamena i prebačeni su u kontejnere za reciklabile, i takvi kontejneri su obeleženi i tačno je naznačeno za koju su vrstu otpada.

Pročitajte još: Poskupelo odnošenje smeća: Nove cene za domaćinstva

Čišćenjem blokova 70 i 70a Novobeograđani apelovali na „Gradsko zelenilo“

– Dešavalo se da kada naš kamion, specijalizovan za takvu vrstu otpada kao što su reciklabili, dođe na lokaciju, naiđe ne otpad kao što su kupus, hrana i ostalo – navodi Miloševićeva, i dodaje da su samo iz tog razloga uz podzemne dodati i nadzemni kontejneri, koji bi trebalo da olakšavaju sugrađanima i da recikliraju, ali i da odlože svoj komunalni otpad.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi