Vesić i premijerka u poseti Obrenovcu: "Ova prigradska opština se najbrže razvija!"

15.01.2022

15:40

0

Autor: 24sedam

Vesić je najavio da će u Obrenovcu biti rešeni još neki problemi koji decenijama nisu rešeni

Vesić i premijerka u poseti Obrenovcu: "Ova prigradska opština se najbrže razvija!"
70dc5f268b0b12dc82695cbdbe24d96f_3976296895 - Copyright Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić obišli su danas novi dispečerski centar JKP "Toplovod" Obrenovac.

Događaju su prisustvovali i predsednik Opštine Obrenovac Miroslav Čučković i direktor JKP Toplovod Obrenovac Boris Ivković.

Vesić je rekao da ako se pogledaju sve prigradske opštine Obrenovac se najbrže razvija.

Beoinfo
 

- To je tako zato što se u ovoj opštini rukovodstvo veoma posvećeno bavi rešavanjem problema. Zato se u Obrenovac ulaže i zato se on najbrže razvija. Od toga ko vodi neku instituciju zavisi koliko će građani brzo rešiti svoje probleme - naglasio je Vesić.

On je najavio da će u Obrenovcu biti rešeni još neki problemi koji decenijama nisu rešeni.

Beoinfo
 

- Obrenovac će dobiti novu pijacu, obuhvaćen je projektom prigradske železnice Bg voza. Napravićemo prugu koja je predviđena da ide od Zemuna do Surčina, odnosno do nacionalnog stadiona i aerodroma, produžićemo je do Obrenovca. Time će građanke i građani Obrenovca dobiti još jednu vezu kojom će moći da dođu do Beograda, stabilnu vezu koja neće zavisiti od gužvi u saobraćaju - naglasio je Vesić.

Beoinfo
 

Prema njegovim rečima, 75 odsto Opštine Obrenovac će kroz projekat „Čista Srbija” tokom ove i naredne godine biti pokriveno kanalizacionom mrežom.

Premijerka Brnabić je pohvalila Obrenovac za sve ono što je urađeno u prethodnim godinama, kao i za to, kako je navela, što se svakodnevno trude da kvalitet života svih stanovnika bude bolji, ali i za borbu za zdraviju životnu sredinu.

Beoinfo
 

- Danas govorimo o proširenju toplotne mreže, sistema daljinskog, odnosno centralnog grejanja koji je u Obrenovcu povezan na Termoelektranu „Nikola Tesla”. Do sada smo u Obrenovcu imali 970.000 kvadratnih metara pokrivenih centralnim grejanjem. Zahvaljujući projektu koji je pokrenuo Obrenovac zajedno sa Elektroprivredom Republike Srbije, mi ćemo imati još milion kvadratnih metara pokrivenih sistemom centralnog grejanja. To će omogućiti da najmanje još 10.000 stanovnika Obrenovca dobije centralno daljinsko grejanje i samim tom komforniji i lakši život - navela je premijerka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike