Grad Beograd spreman da u roku od 24 časa otvori kovid ambulantu na Sajmu

13.01.2022

18:58

0

"U Beogradu smo prešli skoro 69 odsto vakcinisanih prvom dozom"

Grad Beograd spreman da u roku od 24 časa otvori kovid ambulantu na Sajmu
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da je ideja predsednika Aleksandra Vučića o otvaranju kovid ambulante na Beogradskom sajmu sjajna, te da to može dobro da se organizuje.

On je istakao da tamo mogu da se vrše pregledi, verovatno otvori i bolovanje, ali i da se daju neki lekovi, prenosi Beoinfo.

- Očekivao sam da već danas nadležni u Vladi Republike realizuju ovu ideju predsednika Vučića. Možda će se to desiti u narednim danima. Ukoliko se to ne desi, Grad Beograd je spreman da za 24 sata pripremi Beogradski sajam. Nemojte zaboraviti da sve punktove za vakcinaciju, osim onih pri domovima zdravlja, priprema Grad Beograd. Svuda smo se pokazali efikasni i svuda smo omogućili građanima da se vakcinišu - rekao je Vesić.

On je naglasio da su naša zemlja i predsednik Vučić omogućili svakom građaninu da se vakciniše.

- Imamo pet različitih vakcina koje su na raspolaganju građanima. U Beogradu smo prešli skoro 69 odsto vakcinisanih prvom dozom, ali to i nije mnogo važno jer se većina vakcinisala pre godinu dana. Ono što je važno jeste da se približavamo 40 odsto vakcinisanih trećom dozom, što je preko 550.000 ljudi. Znači da ćemo brzo imati 550.000 ljudi koji su zaštićeni, plus oni što su preležali kovid - objasnio je Vesić na TV Hepi.

Vesić je podsetio da je Grad Beograd jedini imao autobus za vakcinaciju, kao i mogućnost vakcinacije u tržnim centrima.

- Ako se ta nadlležnost da Gradu Beogradu, a to treba da uradi Vlada, mi ćemo ideju predsednika Vučića sprovesti za 24 sata. Ako to ipak Vlada bude uradila, mi ćemo pomoći, ukoliko pomoć bude tražena - zaključio je Vesić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/b92

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike