Za Božić sve zatvoreno, a evo kako će trgovinski lanci raditi na Badnji dan

04.01.2022

15:02

0

Skraćeno radno vreme u četvrtak biće i u svim prestoničkim tržnim centrima koji će biti otvoreni samo do 18 časova

Za Božić sve zatvoreno, a evo kako će trgovinski lanci raditi na Badnji dan
Ilustracija - Copyright Pixabay

Prodavnice, pijace, tržni centri i banke na Badnji dan radiće skraćeno, uglavnom do 18 časova, dok će na Božić većina ugostiteljski, prehrambenih i trgovinskih objekta biti zatvorena.

Skraćeno radno vreme u četvrtak biće i u svim prestoničkim tržnim centrima koji će biti otvoreni samo do 18 časova. Vozila javnog gradskog prevoza saobraćaće po nedljnom redu vožnje u petak, dok se istog dana u prestonici neće naplaćivati ni usluge parkinga.

PRODAVNICE I TRŽNI CENTRI

Trgovinski objekti i tržni centri biće zatvoreni za sve psoetioce u petak na dan Božića. Radno vreme na Badnji dan biće skraćeno, pa će prodavnice raditi do 18 časova. Tokom vikenda, tržni centari i trgovinski objekati radiće uobičajeno do 22 časa.

GRADSKE PIJACE

Zelene pijace na Badnji dan će raditi od 6 do 19 časova, dok će 7. januara većina biti zatvorena. Planirano je da pijace "Zemun", "Banovo brdo", "Bele vode" i "Dušanovac" na Božić rade skraćeno do 14 časova. Otvoreni tržni centar - Novi Beograd neće raditi u petak, kao ni cvetna pijaca u TC "Krnjača".

PREVOZ I PARKING

Gradski prevoz će u petak, na dan Božića saobraćati po nedeljnom redu vožnje, dok će u danima vikenda važiti plan koji je predviđen za te dane. JKP "Parking servis" neće naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada 7. januara, dok će garaže raditi po standardnom režimu, kao i služba za prenos vozila. Od subote, naplata i kontrola parkiranja u zoniranim delovima grada, kao i svi šalteri, radiće po uobičajenom radnom vremenu.

APOTEKE

Ukupno pet apoteka "Beograd" će, kao i ranijih godina, na Badnji dan i Božić, primati kupce 24 časa. Odnosno one apoteke u Nemanjinoj 2 i Kralja Milana 9, u Zemunu u Glavnoj ulici 34, u Bulevaru maršala Tolbuhina broj 30 u Novom Beogradu i u Lazarevcu u Ulici dr Đorđa Kovačevića 27.

POŠTA

U petak dežuraće samo Glavna pošta u Takovskoj 2, kao i ispostava na aerodromu Nikola Tesla. Filijale koje imaju celodnevno radno vreme u četvrtak će raditi do skraćeno do 17 časova. Od subote sve filijale će raditi po standardnom rednom vremenu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike