Šta radi, a šta ne? Pogledajte detaljan spisak radnog vremena prodavnica, pijaca i tržnih centara za praznike

31.12.2021

10:21

0

Autor: 24sedam

Tokom novogodišnjih i božićnih praznika mnoge ustanove i uslužni objekti menjaju svoje radno vreme

Šta radi, a šta ne? Pogledajte detaljan spisak radnog vremena prodavnica, pijaca i tržnih centara za praznike
Ilustracija - Copyright 24sedam/Befunky

Tokom novogodišnjih i božićnih praznika mnoge ustanove i uslužni objekti menjaju svoje radno vreme, tako da većina njih neće uopšte raditi prvog dana Nove godine, kao ni na dan Božića. 

Portal 24sedam čitaocima je napravio detaljan spisak objekata koji će raditi po izmenjenom radnom vremenu u vreme praznika.

Prodavnice i tržni centri 

Pixabay
 

Trgovinski objekti poslednjeg dana u 2021. radiće uglavnom do 18 časova, dok će za većinu prodavnica 1. januar biti neradan dan. Već od 2. januara, pa sve do 6. objekti će biti uglavnom otvoreni.

Takođe, beogradski tržni centri radiće danas do 18 sati, a svoja vrata za posetioce otvaraju ponovo u nedelju, kada će raditi normalno - od 10 do 22 sata.

Već od 6. januara tržni centri će ponovo raditi do 18 sati, a na dan Božića, 7. januara, biće zatvoreni.

Zelene pijace

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Beogradske pijace će danas raditi od šest do 19 sati, dok će 1. januara većina biti zatvorena.

Planirano je da pijace "Zemun", "Banovo brdo", "Bele vode" i "Dušanovac" 1. januara rade skraćeno do 14 časova, dok otvoreni tržni centar - Novi Beograd neće raditi prvog januara, kao ni cvetna pijaca u TC "Krnjača".

Garaža na pijaci "Palilula" neće raditi 1. i 7. januara (subota i petak) , 2. januara (nedelja) radiće do 15 časova , dok će 6. januara (četvrtak) raditi do 19 časova.

Garaža na pijaci "Zemun" 1, 2. i 7. januara (subota, nedelja i petak) radiće od 00 do 24 časa.

Garaža na pijaci "Zeleni venac" neće raditi 1. i 7. januara (subota i petak), dok će 2. januara (nedelja) raditi do 15 časova.

Apoteke 

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Kao i ranijih godina, pet apoteka "Beograd" će 1. i 2. januara biti otvorene 24 sata i to u sledećim ulicama: Nemanjina 2, Kralja Milana 9, Glavna ulica 34, Bulevar maršala Tolbuhina broj 30 u Novom Beogradu i u Lazarevcu Ulici dr Đorđa Kovačevića 27.

Pošte 

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Pošte sa celodnevnim radnim vremenom će danas i u četvrtak, 6. januara, raditi skraćeno, do 17 časova.

Od 1. do 3. januara, kao i na Božić, 7. januara, normalno će raditi dežurne pošte - Glavna pošta u Takovskoj 2 i pošta na aerodromu Nikola Tesla, kao i pošte na gotovo svim graničnim i administrativnim prelazima.

Banke

24sedam.rs/Georgi Mitev Šantek
 

U petak 31. decembra i u četvrtak 6. januara radno vreme svih filijala biće do 13 časova, osim onih koje se nalaze u tržnim centrima.

Neradni dani za sve filijale biće 1, 2 i 3. januar, uz to da će one filijale koje posluju u okviru tržnih centara 2. i 3. januara raditi u skladu sa radnim vremenom u tržnim centrima.

Petak, 7. januar biće neradni dan za sve filijale banaka.

Javni gradski prevoz 

 24sedam/Katarina Mihajlović
 

Tokom predstojećih praznika doći do izmena na gradskim, prigradskim i lokalnim linijama javnog prevoza u prestonici, saopštio je Sekretarijat za javni prevoz.

Kako se navodi u saopštenju, u periodu od 1. do 3. januara, kao i 7. januara važiće nedeljni red vožnje. Od utorka 4. do 6. januara važiće red vožnje za radni dan.

U novogodišnjoj noći redovne noćne linije počeće sa radom u 22 sata.

Parking

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Tokom prazničnih dana, tačnije od subote do ponedeljka, parkiranje u zoniranim delovima grada će biti besplatno, dok će garaže raditi po standardnom režimu, kao i služba za prenos vozila.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike