Grad uplatio 1,5 miliona dinara za obnovu kuće novinara Milana Jovanovića

30.12.2021

09:15

0

Autor: 24sedam

Nadam se da je ovo poslednji takav slučaj na teritoriji našeg grada - zaključio je Vesić

Grad uplatio 1,5 miliona dinara za obnovu kuće novinara Milana Jovanovića
milan jovanović (1) - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Grad Beograd uplatio je jutros 1,5 miliona dinara za obnovu kuće novinara Milana Jovanovića iz Grocke, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je rekao da se Grad odazvao na poziv radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara Vlade Srbije, koja je pre nekoliko dana uputila poziv da se prikupi 2,5 miliona dinara kako bi se obnovila zapaljena kuća novinara Milana Jovanovića iz Grocke.

- Grad Beograd je jutros uplatio 1,5 miliona dinara i ja se nadam da će to biti podstrek i drugima da se taj novac prikupi, jer mi smo uplatili 60 odsto novca koji je potreban - rekao je Vesić za RTS.

Grad Beograd snažno podržava rad slobodnih medija i smatramo da je bilo kakav pritisak na novinare nedopustiv. Imamo i neku vrstu moralne obaveze da učestvujemo u obnovi te kuće jer je, nažalost, optuženi za paljenje te kuće bio lokalni funkcioner.

- Na taj način je Grad Beograd pokazao da želi da pomogne svakom svom sugrađaninu kao i Milanu Jovanoviću. Nadam se da će ovo biti poslednji slučaj da se nekome zbog svog obavljenog posla desi ovakva neprijatnost - rekao je Vesić.

Antonio Ahel/ATAImages
Milan Jovanović

On je dodao da su novinari često izloženi etiketiranju i kritikama i zato svi na političkoj i javnoj sceni treba da nauče, kako je rekao, da bez obzira na to da li se neko odnosi ili ne kritički prema njihovom radu, to ne sme da bude razlog da bilo ko bude nebezbedan.

- Nadam se da je ovo poslednji takav slučaj na teritoriji našeg grada - zaključio je Vesić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike