Sneg u višim delovima grada i prigradskim opštinama, ekipe "Beograd puta" na terenu (FOTO)

27.12.2020

09:07 >> 09:40

0

Autor: Jovana Vrećo

Prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića u bazama je noćas dežuralo 195 radnika

Sneg u višim delovima grada i prigradskim opštinama, ekipe "Beograd puta" na terenu (FOTO)
Copyright Facebook/ Goran Vesić

Zimska služba grada Beograda bila je noćas u trećem stepenu pripravnosti, pa je tako u 14 zimskih baza bio 61 veliki kiper kamion, kao i 15 malih kipera, zatim 15 utovarnih vozila i još devet velikih kipera na putevima u Beogradu.

Ovu informaciju podelio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, na svom Fejsbuk profilu, i dodao da je noćas u bazama dežuralo 195 radnika.

– Više snega na teritoriji našeg grada bilo je samo u višim delovima grada i nekim prigradskim opštinama gde je počeo da pada sinoć oko 19 sati. Veće padavine su zabeležene u Ralji, Mladenovcu, Lazarevcu, Obrenovcu, Lipovici… U centralnim delovima grada zabeležene su padavine jutros oko 2 sata, ali se sneg nije zadržavao – navodi Vesić.

Зимска служба града Београда била је ноћас у III степену приправности што значи да смо на терену у 14 зимских база имали…

Posted by Горан Весић on Субота, 26. децембар 2020.

Prema njegovim rečima, zimska služba je tokom noći od 5 sati jutros posula 15 tona soli i 20 tona kamenog agregata, a takođe je posuto 10 tona agregata na putevima koji pripadaju Republici.

Takođe, kako je naveo, Grad Beograd je gradskim opštinama podelio 290 tona soli spakovanih u 58 hiljada džakova od po 5 kilograma koji se besplatno dele stambenim zajednicama.

Pročitajte još:

– Nove padavine nisu najavljene, a prema podacima meterologa, kako sada stoje stvari, novih padavina neće biti do 4. januara – ukazao je Vesić.

Kako je istakao, Beograd put brine o 2.287 kilometara gradskih puteva od čega 1.804 kilometara prvog prioriteta i oko 300 kilometara puteva koji su nadležnosti Republike.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike