Vesić objavio važnu vest za sedam i po hiljada stanovnika: Tender je raspisan

25.12.2021

13:35

0

Rok za dostavljanje ponuda je 2. februar, a izabrani izvođač treba da završi izgradnju u roku od 18 meseci

Vesić objavio važnu vest za sedam i po hiljada stanovnika: Tender je raspisan
vodovod cevi kvar profimedia-0136028970 - Copyright Profimedia

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je da je Grad Beograd raspisao tender, vredan 4,9 milijardi dinara, za izgradnju 33 kilometra vodovoda za naselja na južnom delu opštine Grocka.

Rok za dostavljanje ponuda je 2. februar, a izabrani izvođač treba da završi izgradnju u roku od 18 meseci. 
 

Tanjug/Dragan Kujundžić
Zamenik gradonačelnika Goran Vesić

- Kada se izgradi ovaj deo regionalnog vodovoda „Makiš – Mladenovac” trajno će rešiti vodosnabdevanje za oko sedam i po hiljada stanovnika u gročanskim naseljima Pudarci, Umčari, Kamendol, Dražanj, Brestovik i Živkovac - precizirao je Vesić.

Izgradnjom je obuhvaćeno deset kilometara regionalnog vodovoda „Makiš – Mladenovac”, a u okviru ove trase gradi se i tunel „Mali Popović” dužine 837 metara. 


- Sa ovog dela regionalnog vodovoda odvaja se cevovod za naselja Umčari, Pudarci, Dražanj, Kamendol, Brestovik i Živkovac. Odvojak je dugačak 23 kilometra i duž ove trase grade se i tri rezervoara, dve crpne stanice i jedna prekidna komora, kako bi sistem mogao nesmetano da funkcioniše - kazao je Vesić.
Beoinfo
 

Na teritoriji opštine Grocka trenutno se izvode radovi na izgradnji odvojaka regionalnog vodovoda „Makiš – Mladenovac” za naselja Vrčin i Grocka dužine 18 kilometara. Do sada je položeno oko osam kilometara cevi. U toku je izgradnja tri od šest planiranih rezervoara.

Goran Vesić je dodao da Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda radi na izradi tehničke dokumentacije za izgradnju, poslednje, sedme etape, regionalnog vodovoda sa projektovanjem rezervoara „Rajakovac” u Mladenovcu.

- Po završetku izrade tehničke dokumentacije za poslednju, sedmu etapu, raspisaćemo tender za izgradnju. Tako će regionalni vodovod „Makiš – Mladenovac” biti završen - zaključio je zamenik gradonačelnika. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike