Oglasio se kandidat za ministra odbrane Rusije: Otkrio koji će mu biti glavni zadaci kad dođe na Šojguovo mesto

14.05.2024

15:46

0

Kada dođe na funkciju, biće usmeren prvenstveno na specijalnu vojnu operaciju

Oglasio se kandidat za ministra odbrane Rusije: Otkrio koji će mu biti glavni zadaci kad dođe na Šojguovo mesto
Copyright Profimedia

Kandidat za ministra odbrane Rusije Andrej Belousov izjavio je da je spreman da uloži svoje zdravlje, a ako treba i život, kako bi ispunio zadatke koji su mu povereni.

- Potpuno sam svestan svoje odgovornosti prema zemlji, prema ruskom narodu, prema predsedniku Rusije u skladu sa planiranim imenovanjem na dužnost. Obavezujem se da ću dati sve od sebe, zdravlje i, ako bude potrebno, i život da rešim postavljene zadatke - rekao je on u Savetu Federacije.

Belousov se vodi principom da je greške moguće praviti, ali da laž nije dozvoljena. Rekao je da je već počeo da se uvodi u posao i da su sva najvažnija pitanja u vezi sa vojskom povezana sa specijalnom vojnom operacijom, ističući da su svi prioriteti usmereni na tu operaciju.

On je naveo da je ključni zadatak specijalne vojne operacije ostvarivanje pobede uz minimalne ljudske gubitke.

- U kontekstu specijalne vojne operacije ključni zadatak ostaje ostvarivanje pobede, osiguravanje realizacije vojno-političkih ciljeva specijalne vojne operacije koje je postavio predsednik. Pritom, želim posebno da naglasim, sa minimalnim ljudskim gubicima - rekao je Belousov.

Posebno je naglasio važnost isporuke municije, raketa, dronova i sistema za elektronsko ratovanje za snage uključene u operaciju. Takođe je spomenuo da je popuna Oružanih snaga Rusije prioritet, ali da nema reči o mobilizaciji i vanrednim merama, već da se radi o planskim merama.

Belousov je istakao i potrebu za poboljšanjem vojnog obrazovanja i prilagođavanjem iskustvima iz specijalne vojne operacije. Takođe je naveo da pojačana kontrola realizacije državnih odbrambenih naloga treba da rezultira povećanom efikasnošću tog procesa.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike