Nove informacije o padu helikoptera predsednika Irana! Otkriveno kako je nestao, jedan član posade bio živ satima posle pada

22.05.2024

15:49

0

Prema rečima zvaničnika iz druge letelice, vreme je bilo dobro, a magle nije bilo na putanji leta

Nove informacije o padu helikoptera predsednika Irana! Otkriveno kako je nestao, jedan član posade bio živ satima posle pada
Copyright Profimedia

Šef iranske predsedničke administracije Golam Hosein Esmaili, koji je bio u drugom helikopteru, izjavio je da je vreme bilo dobro u trenutku pada helikoptera u kom je bio predsednik Ebrahim Raisi.

- Magle je možda bilo u dubini klisure, ali ne i duž putanje leta. Oblaci su bili malo iznad helikoptera - naveo je Esmaili.

Helikopteri su poleteli oko 13 časova po lokalnom vremenu 19. maja. Nakon 45 minuta leta pilot predsedničkog helikoptera je naredio da svi helikopteri povećaju visinu kako bi izbegli oblak.

Trideset sekundi kasnije posada drugog helikoptera je primetila nestanak predsedničkog helikoptera.

Posada je odmah započela potragu i pokušala da uspostavi kontakt. Uspeli su da stupe u kontakt sa jednim putnikom koji im je rekao da se helikopter srušio.

Kontakt sa povređenim putnikom je održavan nekoliko sati, ali je i on preminuo. Na mestu nesreće utvrđeno je da su svi putnici poginuli.

Helikopter sa predsednikom Raisijem i ministrom spoljnih poslova Hoseinom Amirom Abdolahjanom srušio se na severozapadu Irana. Pored njih dvojice, poginulo je još šest osoba.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike