Velika nesreća u rudniku u Poljskoj: Potres izazvao urušavanje rudnika, ima mrtvih

14.05.2024

12:42

0

Ukupno je 12 rudara povređeno, a devet radnika je prevezeno u bolnicu zbog zadobijenih povreda

Velika nesreća u rudniku u Poljskoj: Potres izazvao urušavanje rudnika, ima mrtvih
Copyright Profimedia

Dva rudara su nastradala, a treći se vodi kao nestao nakon potresa koji je izazvao delimičan kolaps u delu rudnika Mislovice -Vesola na jugu Poljske, saopštile su danas vlasti.

Rajmun Horst, zamenik izvršnog direktora kompanije "Polska grupa gornicza", koja je vlasnik rudnika, rekao je da su dva rudara koje su spasioci pronašli i izvukli na površinu proglašena mrtvima, dok je jedan prebačen u bolnicu.

Dodao je da je ukupno 12 rudara povređeno, a devet radnika je prevezeno u bolnicu zbog zadobijenih povreda, prenosi Rojters.

Profimedia
 Rudnik Mislovice -Vesola

Spasioci i dalje tragaju za rudarom koji je nestao, ali nemaju kontakt s njim, dok se na licu mesta radi šest timova za spavanje.

Potres se dogodio tokom noći na dubini od 870 metara ispod zemlje u blizini stene uglja, oblasti koja je posebno izložena uronima ili eksplozijama gasa metana, koji je prisutan u steni u mnogim poljskim rudnicima uglja.

Tokom 2024. godine u Poljskoj su se dogodile tri fatalne nesreće u rudnicima uglja, od kojih je jedna bila u Mislovice-Vesoli.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike