Teče mleko na Zlatiboru kao voda sa česme: Postavljen još jedan mlekomat - cena jednog litra 220 dinara!

29.04.2024

18:42

0

Mlekomat je potpuno automatizovan i osim gotovinom plaćanje je moguće i platnim karticama

Teče mleko na Zlatiboru kao voda sa česme: Postavljen još jedan mlekomat - cena jednog litra 220 dinara!
Copyright RINA

Nakon nedavnog postavljanja prvog mlekomata sa organskim mlekom na poslednjoj stanici "Gold gondole" na vrhu Tornika, u rad je pušten još jedan pored Info centra Turističke organizacije Zlatibor u samom centru Zlatibora.

- Mlekomat raspolaže zamenjivom bocom od 200 litara i ukoliko potrebe korisnika to zahtevaju, u mogućnosti smo da i više puta dnevno menjamo tu bocu sa novim mlekom - rekao je direktor "Zlatiborskog eko agrara" Marko Marić, dodavši da je mlekomat potpuno automatizovan i da je osim gotovinom plaćanje moguće i platnim karticama, kako bi se izbegle eventualne poteškoće sa vraćanjem kusura.

Pojedinačna boca za mleko je povratna i svako ko je jednom kupi može da je koristi više puta u skladu sa adekvatnim održavanjem, dodao je Marić. Sama boca košta 100 dinara, a litar mleka na automatu 220 dinara. Postoji mogućnost i za kupovinu pola litre organskog mleka.

- Mlekomati "Naše Zlatke" povezuju lokalnu poljoprivredu i turističku ponudu Zlatibora i zadovoljni smo da će i meštani i turisti moći da kupe organsko mleko proizvedeno na teritoriji opštine Čajetina, od proverenih proizvođača - izjavio je direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović.

Mlekara "Naša Zlatka" danas radi sa 2.000 litara konvencionalnog mleka i 1.000 litara organskog mleka od koga pravi gotove proizvode. Putem dva postojeća i kroz buduću mrežu mlekomata širom Zlatibora biće obezbeđen plasman organskog pasterizovanog mleka od strane lokalnih sertifikovanih proizvođača.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike