Nadal debelo zabrinuo navijače: Ne osećam da sam spreman za Rolan Garos, videćemo još

11.05.2024

18:28

1

Autor: P.K.

Apsolutni rekorder francuske šljake ne zna da li će igrati tamo

Nadal debelo zabrinuo navijače: Ne osećam da sam spreman za Rolan Garos, videćemo još
Rafael Nadal - Copyright Profimedia

teniser Hubert Hurkač je pobedio Rafaela Nadala na Mastersu u Rimu, ali ne pišemo da je to senzacija, jer "kralj šljake" i jedan od najboljih tenisera svih vremena u poslednje dve godine ne liči na sebe zbog povreda.

Duel između devetog tenisera sveta Hurkača i Nadala, koji je 305, trajao je 95 minuta, što dovoljno govori koliko je Poljak bio dominantan.

Nadal nije skrivao svoju zabrinutost nakon meča.

- Još nisam odlučio da li ću nastupiti na Rolan Garosu. Preda mnom su dve staze. Trenutno ne osećam da sam spreman za izazove Rolan Garosa nakon današnjeg poraza. Ostalo je još dve nedelje do turnira, učinićemo sve što je u našoj moći da promenimo trenutnu situaciju. Iako je teško i frustrirajuće, bliži sam odluci da pokušam. Osećam se kao da sam zapao, ali ću se potruditi da iskoristim naredne dve nedelje.

Nadal je takođe naglasio da, iako postoje određeni fizički problemi, oni nisu toliko ozbiljni da bi ga sprečili da se takmiči na turniru koji ima posebno mesto u njegovom srcu.

- Videćemo kako će se stvari odvijati, kako ću se mentalno osećati sutra, prekosutra, za nedelju dana. Ako budem osećao da sam spreman, biću tamo i boriti se sa istom strašću kojom sam se borio u poslednjih petnaest godina, iako sada to izgleda kao nemoguća misija.

Nadal je 14 puta osvajao Rolan Garos, što je rekord i u muškom i u ženskom tenisu kada su u pitanju veliki turniri. Španac pet puta uzastopno osvajao Otvoreno prvenstvo Francuske, od 2010. do 2014. U karijeri je ukupno osvojio 22 grend slema.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike