Šta šok poraz Medvedeva u Rimu znači za Đokovića na ATP listi? Rus je pucao sam sebi u nogu, sledi težak pad

15.05.2024

06:57

0

Autor: P.K.

Srbin je i dalje siguran na prvom mestu, Rolan Garos odlučuje o svemu

Šta šok poraz Medvedeva u Rimu znači za Đokovića na ATP listi? Rus je pucao sam sebi u nogu, sledi težak pad
Danil Medvedev - Copyright Tanjug/AP Photo/{photograper

Najbolji ruski teniser Danil Medvedev pretrpeo je šokantan poraz u osmini finala Mastersa u Rimu, gde je branio titulu.

On je izgubio od Tomija Pola iz SAD 1:6, 4:6. Ovaj poraz će ga skupo koštati na ATP listi, jer će izgubiti značajan broj bodova.

Prošle godine Medvedev je trijumfovao u Rimu i osvojio 1.000 bodova, dok je ove godine uspeo da odbrani samo 100 bodova, što znači da će izgubiti 900 bodova na ATP listi. Sada će imati 6.285 bodova i zadržati se na četvrtom mestu, ali postoji mogućnost da padne na peto mesto ako Aleksander Zverev osvoji titulu u Rimu.

S druge strane, Novak Đoković će izgubiti 130 bodova nakon takođe šokantnog poraza od Alehandra Tabila iz Čilea. Sa 9.860 bodova Novak će ostati na prvom mestu ATP liste pred Rolan Garos, gde će biti prvi nosilac. Đoković će imati čak 3.565 bodova više od Medvedeva.

Janik Siner iz Italije biće drugoplasirani sa 8.770 bodova, dok će treće mesto zauzeti Karlos Alkaraz sa 7.300 bodova. Razlika između Sinera i Đokovića iznosi 1.090 bodova, dok je Alkaraz 2.560 bodova iza našeg šampiona.

Medvedev ipak ima priliku za oporavak na Rolan Garosu, jer je prošle godine ispao u prvom kolu. Ove godine mogao bi da osvoji do 2.000 bodova ako bude uspešan. Đoković, s druge strane, brani svih 2.000 bodova i nadamo se da će ponoviti prošlogodišnji uspeh i odbraniti titulu.

Pažljivo ćemo pratiti i rezultate Janika Sinera, koji brani samo drugu rundu od prošle godine. Sve oči će biti uprte u Pariz, gde će se odlučivati o poretku najboljih tenisera sveta.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike