Nađ prvi put pred novinarima od imenovanja: Ne možeš da biraš kada će doći trenutak da postaneš trener Partizana!

01.05.2024

11:25

1

Autor: A. S.

A već ga čeka prva utakmica

Nađ prvi put pred novinarima od imenovanja: Ne možeš da biraš kada će doći trenutak da postaneš trener Partizana!
Albert Nađ - Copyright Printscreen/YouTube/FK Partizan

Fudbaleri Partizana su u proteklom periodu prošli kroz lošu seriju koja je na kraju koštala Igora Duljaja ugovora. Na njegovo mesto došao je prvi pomoćnik Albert Nađ, koji je u međuvremenu potpisao ugovor i za narednu sezonu.

Sada je pred novim trenerom zadatak da u narednim mečevima trgne ekipu, a već u četvrtak ih očekuje meč 33. kola Superlige sa Vojvodinom, koji će se od 16.55 sati igrati na stadionu u Humskoj. Pred taj meč Albert Nađ je govorio na konferenciji za medije.

- Sve se izdešavalo brzo, imali smo taj niz poraza i ljudi koji vode klub su odlučili da nešto mora da se promeni, nadaju se da će biti bolje nego u prethodnih nekoliko utakmica. Ja se nadam da će igrači da odreaguju - rekao je Nađ i dotakao se meča sa Vojvodinom:

- Problemi postoje što zbog kartona, što zbog povreda, ali opet kažem ekipa koja sutra izađe na teren je najbolja ekipa koju Partizan ima. Partizan mora da pobeđuje svakog rivala u Srbiji. Nismo u prilici da pretimo, ali očekujem najbolje. Svako ima svoju filozofiju rada i dolaska do cilja, a to je pobeda. Sutra nas očekuje teška utakmica, po mom mišljenju rival koji trenutno igra najbolji fudbal u Srbiji.

Nađ je kroz igračku karijeru nosio dres crno-belih i u junioskom i seniorskom uzrastu, dok je u dva navrata bio pomoćnik glavnog trenera prvog tima, a sada je stigao i do funkcije glavnog.

Želja da postanem trener Partizana postojala je od ranije, ali ne možeš baš da biraš kada će doći taj trenutak. Sada je došao taj momenat i velika mi je čast. Najveću odgovornost imam prema pokojnom ocu, koji je poslušao moje srce da ne idem na crveno-belu nego crno-belu stranu Topčiderskog brda. Posle toga sam postao igrač Partizana, kapiten, reprezentativac, bio sam funkcioner, sada sam trener. Nažalost, otac nije dočekao moju poslednju ulogu, jer je preminuo pre dve godine, ali život ide dalje, a Partizan je život.

Zvanično, Nađ je ugovor potpisao poslednjeg dana aprila, na godinu i po dana, pa ga danas očekuje i prvi trening sa ekipom na novoj funckiji.

- Nisam razgovarao s igračima od trenutka mog imenovanja u trenera, danas ćemo se videti na treningu. Nemamo vremena za velike promene, ali moramo donositi odluke koje će nam doneti rezultat. Problem odbrane rešićemo od napada. Čuvena je floskula, ali istina, da napad kreće od odbrane. Moramo sve to da iznivelišemo, pa da budemo podjednako dobri i u odbrani i u napadu. Nisam još odlučio s kojim timom ćemo igrati sutra, zbog pomenutih kadrovskih problema - rekao je novi trener crno-belih, pa dodao:

Na koga se ugleda danas Albert Nađ?

- Radio sam sa izuzetnim trenerima, od Ivice Osima, preko Ljubiše Tumbakovića, Vladimira Vermezovića, Radomira Antiće... Ne bih da izdvajam najboljeg. Svi su imali uticaj na moj igrački razvoj i sadašnji trenerski rad. Vrsne trenere sam imao i u inostranstvu, pomenuo bih Luisa Aragone. Danas su u svetskom fudbalu Ančeloti, Klop, Murinjo - na koga bih da se ugledam, pa na sve njih zajedno.

- Pred Partizanom su pet utakmica. Ja sam svestan da ako ne pobedimo u tih pet utakmica, ne mogu da budem ovde i naredne sezone. Kofer je uvek spreman, iza vrata, ali ako svi budemo ispunjavali zahteve, pa počev od mene do igrača, ne možemo izgubiti u Srbiji. Nije sramota izgubiti, ali mora da se snosi odgovarnost posle toga.

Nađ ne želi da članove stručnog štaba naziva pomoćnicima, već su sve to njegovi saradnici, sa kojima radi na istom cilju.

- Od mojih saradnika tražim da budu potpuno iskreni, ako vide nešto što smatraju da će doneti rezultat - moraju da mi kažu. To je onda tim. Meni ne trebaju najboljih 11 na terenu, meni treba balans, jer najboljih 11 nisu garancija za dobar rezultat, ali dobar balans donosi uspeh u kontinuitetu. Niko nije bezgrešan, i novinari imaju slovnih grešaka, tako i mi imamo poteze koji nisu ispravni, ali bitno je uvideti grešku i ispraviti je ubuduće.

Na kraju, Nađ je priznao da mu je najznačanija podrška koju ima kod kuće, od supruge i ćerke.

- Imam podršku porodice, naravno. Supruga manje prati fudbal, ali ćerkica me na vratima uvek pita - tata, šta ima novo?! Evo, ima nešto novo. Kad su one srećne, onda sam i ja srećan, tako da je porodica izvor energije koju ću pretočiti i u Partizan - istakao je na kraju konferencije novi trener crno-belih Albert Nađ.

Loša serija crno-bele može koštati i drugog mesta. Od šampionske trke su se oprostili, ali mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, u Humskoj ne žele da prepuste. TSC je trenutno trećeplasirani, sa samo četiri boda manje.

 

Standings provided by Sofascore

 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike