Juventus ne prašta prostakluk! Alegri dobio otkaz!

17.05.2024

18:28

0

Autor: A. Š.

Godinu dana pre isteka saradnje iskusnom italijanskom strategu na „Alijanc“ stadionu uručena zahvalnica

Juventus ne prašta prostakluk! Alegri dobio otkaz!
Masimilijano Alegri - Copyright Profimedia/Fabrizio Corradetti/LaPresse

Srpski reprezentativci Dušan Vlahović i Filip Kostić dobijaju novog trenera, pošto su čelnici Juventusa, godinu dana pre isteka saradnje, odlučili da uruče otkaz Masimilijanu Alegriju.

Iskusni italijanski strateg bio je ove sezone, a posebno poslednjih nedelja, pod velikim pritiskom pod kojim je na kraju i „pukao“ po završetku finala Kupa Italije u kojem je „staroj dami“ doneo 12. trofej tokom svoja dva mandata na klupi „bjankonera“.

Divljao je Alegri na terenu tokom meča sa Atalantom, skidao kravatu, svađao se sa sportskim direktorom Kristijanom Đuntolinijem, a onda je sve kulminiralo na pres konferenciji na kojoj je pretio i vređao glavnog urednika torinskog "Tutosporta".

Preko svega toga odgovorni na "Alijanc stadionu" nisu mogli da pređu, ali nema nikakve dileme da je to bila samo kap koja je prelila čašu nezadovoljstva punjenu tokom većeg dela sezone prilično promenljivim rezultatima, koji svakako nisu u skladu sa renomeom Juvetusa.

"Bjankonere" će u poslednje dve utakmice sezone predvoditi privremeni trener Paolo Montero, inače strateg U-19 tima Stare Dame, a uticajni sportski mediji na Apeninima na klupi Juventusa od naredne sezone već vide trenutnog stratega Bolonje Tijaga Motu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike